Son dönemde üst üste yaşanan artışlarla yeni tip koronavirüs salgınının zirve yaptığı Türkiye tam kapanmaya hazırlanıyor.

Alınan karar ile koronavirüse yakalan günlük vaka sayısı 5 bine düşülmesi hedeflenirken bu süreçte herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermek adına güvenlik güçlerinin katılımıyla denetimlerim büyük bir titizlikle sürdürüleceği vurgulandı.

29 Nisan saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs 05.00’da bitecek olan “tam kapanma” öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında video konferans yönetimiyle 81 il valisi, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve sahil güvenlik komutanlarıyla ‘Tam Kapanma Süreci Planlama ve Koordinasyon Toplantısı’  düzenlendi. Toplantıda 17 günlük kapanma sürecinde yürütülecek olan denetim faaliyetleri ve koordinasyon çalışmaları masaya yatırılarak tam kapanma sürecinin planlaması yapıldı.

Toplantıya Düzce’den Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan katılarak Düzce’deki kapanma hazırlıklarındaki son hazırlıklarla ilgili Bakan Soylu’ya bilgi verdi.