Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla görev yapmaya başlayan Vefa Sosyal Destek Grupları çalışmalarını valilikler ve kaymakamlıklar koordinasyonunda sürdürüyor.

Düzce’de 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde, Düzce Valiliği koordinesinde kurulan Vefa Destek Grupları, 17 günlük tam kapanma sürecinde de Kovid-19 hastaları, temaslı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Vatandaşların taleplerini 112 Acil Çağrı Merkezi telefonları aracılığıyla alan merkez, istekleri kaymakamlıklar bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Gruplarına iletiyor.

Devlet memurları ve STK’lardan oluşan ekipler, hastalığın yayılımının önlenmesi ve vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesi için 7 gün 24 saat görev yapıyor.

Vefa Sosyal Destek Grupları 65 yaş ve üstü vatandaşların, başta gıda ve temel ihtiyaçları olmak üzere, Kovid-19 teşhisi konulan ya da temaslı durumundaki tüm vatandaşların yardımına koşuyor.

Salgının başından bu yana kent genelinde destek grubu binlerce vatandaşa ulaştı. Vefa Sosyal Destek görevlileri, 17 gün sürecek olan tam kapanma döneminde de aktif görev almaya devam ediyor.