Düzce’de lastik yakarak elektrik enerjisi, üretmeye vize veren ve kamuoyunda infiale neden olan kanun değişikliğinin yankıları henüz sürerken Düzce’nin hava kirliliği zirve noktaya ulaştı. Düzce’de yapılan son ölçümlerde hava kirliliği endeksi kritik eşik olan 300’ü aştı.

Türkiye’de hava kirliliğinin açık ara en yüksek olduğu il unvanını alan Düzce için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘sağlık alarmı’ verdi. ‘Herkes daha ciddi sağlık etkileri ile karşılaşabilir.’ denilerek dışarıda yapılan aktiviteler için ‘kesinlikle yapmayın’ uyarısı düşüldü.

Yeşiliyle anılan Düzce’de hava kirliliğinde zirveye yerleşmesinin ardından uzun süredir tartışılan ve Düzce’de lastik yakarak elektrik enerjisi üretilmesinin önünü açtığı kaygısıyla büyük tepki çeken yasa değişikliği teklifi yeniden gündeme geldi.

Çevre düşmanı teklifi Düzce kamuoyuna ilk duyuran ve meclisten geçmemesi için büyük çaba sarf eden Düzce’den sorumlu CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, veriler üzerinden Düzce milletvekillerine yüklendi.

“ESERİNİZLE GURUR DUYUN!”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanal, “Eserinizle gurur duyun Düzce’nin AKP’li/MHP’li vekilleri! Bakanlığın ölçümlerine göre havası en kirli il Düzce oldu. “Düzce’nin hava kirliliği sorunu var” dediğimde, çözüm amaçlı kanun teklifi sunduğumda beni hedef aldınız. Keşke dinleseydiniz” cümleleriyle Düzce’nin hava kirliliği sorunu için harekete geçmeyen Düzce milletvekillerini hedef aldı.

“DÜZCE'DE HAVA KİRLİLİĞİNİN RİSK TEŞKİL ETMEDİĞİNİ SAVUNDUNUZ”

Paylaşımında, Düzceli vekillere, “Kendinizi inkar edercesine Düzce'de hava kirliliğinin risk teşkil etmediğini savundunuz’ ifadesiyle seslenen Tanal, “Kanun teklifime destek verseydiniz bugün Düzce'yle ilgili bu olumsuz haber başlıklarını okumamış olurduk” diyerek yüklendi. Tanal, Düzceliler’e de “Düzceli hemşehrilerim, Cumhur Koalisyonu'nun size faydası yok, zararı var.” diye seslendi.

HABER: Mehmet GÜNESEN