Öncü Haber’in, Düzce’deki birçok oda başkanının 3’er 5’er minibüs almasını konu alan “Yeni kazanç kapıları: Minibüsler” başlıklı haberinde adı geçen Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, haberin altına yapılan yorumlardan rahatsız oldu. 19 Ağustos’ta yayınlanan haberde, kazançlarına kazanç katmak için Düzce Belediyesi’nin özelleştirdiği ulaşım sistemine minibüs alarak dahil olanlar arasındaki Ertan Taşlı’nın 5 minibüsle en çok araç alan oda başkanı olduğunu gündeme taşımıştık.

11 tırla yaptığı nakliye işine aldığı minibüslerle ulaşımı da dahil eden Ertan Taşlı, Öncü Haber’e yaptığı açıklamada, 5 minibüs birden alması nedeniyle yapılan dedikodular için “Buralardan kimseye ekmek çıkmaz. Bunları konuşan adamlar haset, başkalarının kesesinin hesabını yapan adamlar. Yıllardır bu işin içindeyim ben. Sen hiç duydun mu benim hakkımda böyle şeyler? Ben ticaret yapıyorum. Kimsenin malını çalmadım, etmedim. Bizim işimiz bu zaten. Mustafa Armutçu da böyle bir yatırım gördü. Parası varmış 3-5 kuruş onu kullandı. Üstüne de kredi kullandı. Biz de teşvik ettik yani “Al” dedik. Ne var bunda? Senin olsa 80-100 bin lira paran kenarda, 260 bin lira araç zaten. Basit işler bunlar. Bunu sana paylaşan kişilerin kim olduğuna bak. Bak ben sormuyorum bile. Bunlar öküz altında buzağı arayan adamlar.” demişti.

İşte bu haberin altına gelen bazı yorumlar Ertan Taşlı’nın soluğu adliyede almasına neden oldu.

Bazı yorumcuların ticari hayatını sorgulamasından rahatsız olan Taşlı ayrıca eşinin 20 yıldır aynı okulda müdürlük yapmasını irdeleyen kişileri de şikayet etti. Hakaret içermeyen yorumlarda, ticari faaliyetine yönelik yapılan eleştirileri hazmedemeyen ve bu kişilerin tespit edilmesini isteyen Taşlı’nın uzun yıllardır kooperatif koltuğunda oturmasını ise yüzlerce esnaf gönüllü ya da gönülsüz kabul ediyor. Ancak oturdukları makamlar gereği eleştiri ve tepkilere açık olması gereken meslek örgütü temsilcilerinin en ufak serzenişte yasal yollara başvurması, henüz koltuklarını da hazmedemediklerini gösteriyor.

İşte o yorumlar

Bank Asya Düzce Şubesi açılışına katılan tek STK temsilcisi olarak hafızalara kazınan Taşlı’yı rahatsız eden o yorumlar şöyle:

Gariban esnaf

Kotçu Ertan Hayatında hangi ticari faaliyetinde başarılı oldun oda başkanlığından başka. Çöktün o tırları neyinle aldın başkanı olmasan neyinle alacaktın… Hepiniz sizi orada oturtan sistem ve adalete yazıklar olsun.

Sıradan bir esnaf

Ertan Taşlı Avukat Ali Dilber tarafından al gülüm ver gülüm yapmak üzere Düzce’nin başına getirilmiş en büyük kazıktır. İkinci Cahit Aydın vakasıdır. Karısı Şükran Öney Anaokulu müdürü olarak yirmi senedir okula çökmüş, ataması yapılan bir müdürü okula sokmamaktadırlar. Haramzadeler namazı cumayı kaçırmaz ama binlerce yetimin hakkıyla tır filosu alırlar ve devlet sormaz nerden buldun diye.  

HABER: Savaş ARI