Genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin korunması için üstün bir gayretle çalışan İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamı içinde geçirmesi için tedbirlerini attırdı. Emniyet ekipleri öncelikle halkın yeni yıl alış-verişi yapmak üzere toplu olarak bulunacağı, alış-veriş mağazalarının bulunduğu alanlarda, yeni yıl kutlamalarının yapılacağı umuma açık yerler ile eğlence merkezlerinde; kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık, taciz vb. olaylara karşı sivil ve resmi ekiplerimiz denetim ve kontrollerini sıklaştırdı.
Kutlamalar nedeniyle istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya yaşanabilecek taşkınlıklar sebebiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların yaşanmaması amacıyla yapılan denetimler attırılacak.
 
Daha önceki yıllarda hırsızlık ve silah atma olaylarının yoğun olduğu köy, mahalle, cadde ve sokaklarda  ekipler vasıtasıyla sık sık denetimler yapılacak, bu tür eylemlerde bulunacak kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak. Alış-veriş merkezleri ve eğlence yerleri geç saate kadar açık bulunacağından halkın yoğun olduğu yerlerde olan kolluk kuvvetlerimizce   yaya devriye görevi  ifa edilecek. Ziyaret, tatil ve eğlence amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara yönelik ek tedbirler alındı.
Hava muhalefeti, yoğun kar yağışı gibi durumlarda  oluşabilecek trafik yoğunluklarına ve alkollü araç kullanan sürücülere karşı trafik ekiplerince kontroller ve uygulamalar artırılarak, halkımızın can ve mal güvenliği sağlanacak.

Haber;S.KAŞKIR