Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nce başlatılan Barış Pınarı Harekatı 8. gününe girdi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Fırat'ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 637 oldu."

Bu önemli süreçte devlete ve Barış Pınarı Harekatı'nı yürüten Mehmetçiğe destek mesajları çığ gibi büyüyor. Düzce İl Genel Meclisi de Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak olağanüstü toplanıyor. Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, ekim ayı toplantılarını geride bırakan İl Genel Meclisi üyelerinin 18 Ekim Cuma günü saat 10:00'da olağanüstü gündemle meclis salonundaki yerini alacağını aktardı. Açılış ve yoklama ile başlayacak toplantının tek gündem maddesi ise şöyle: "Teröre karşı milletçe verdiğimiz mücadelenin en önemli aşamalarından birini teşkil eden ve halen devam etmekte olan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak, İl Genel Meclisimizin Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve kahraman Mehmetçilerimize desteklerini ifade etmek üzere temenni kararı alınması konusunun görüşülmesi."