Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aylık faaliyet raporunu açıkladı. Buna göre; geride kalan aralık ayında hayvan hastalıkları ile mücadele çalışmaları etkin şekilde gerçekleştirildi. 2021 yılı aralık ayı içerisinde 32 köyde 2 bin 830 adet büyükbaş hayvana şap aşısı, 4 köy ve 1 mahallede 99 adet büyükbaş hayvana sığır brusellozu, 2 köyde 352 adet küçükbaş hayvana koyun keçi vebası aşısı yapıldı.

5 mahallede 33 köpeğe ise koruyucu olarak kuduz aşısı uygulandı. Hayvan pazarının açık olduğu perşembe günlerinde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapılırken, herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanmadığını bildiren müdürlük, bu doğrultuda hayvan pazarındaki il dışına hayvan nakil işlemlerinin de sekteye uğramadığı aktarıldı.

42 KİŞİ ISIRIKLARLA HASTANELİK OLDU

Rapora göre aralık ayında da saldırılar eksik olmadı. Düzce’de yine onlarca vatandaş sokak hayvanları tarafından ısırılmaları sonucu hastanelik oldu. İl genelinde meydana gelen ve sağlık kuruluşlarına intikal eden 42 ısırık vakası için köpek ve kediler 10 gün müşahede altına alındı. Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, müşahede sonucunda kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durumun gözlenmediğini bildirdi.