Düzce merkeze bağlı Doğanlı mevkiinde bulunan Kelebek Mobilya fabrikasının tekstil bölümünde dün akşam saatlerinde çıkan ce çevre illerden de gelen itfaiye ekiplerinin çabasıyla söndürülen yangın büyük korkuya neden oldu.

Yangının fabrikada sebep olduğu hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Fabrikanın tekstil bölümünde başlayıp depo kısımlarına sıçrayan yangın sebebiyle fabrikanın arka kısmı tamamen kullanılamaz hale geldi. Çalışanların bölgede enkaz kurtarma çalışmaları sürerken fabrika havadan drone ile de görüntülendi.

‘Terzihane dışında zarar yok’

Öte yandan fabrikasının sahibi olan Doğtaş A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Yangında Kumaş deposu ve Terzihane kısımları yangından  hasar görmüştür. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır. Bugün itibarıyla hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Fabrikamızın tamamı sigorta kapsamında olup ekspertiz çalışmaları başlamıştır.

Yangın sonucunda Terzihane dışında üretim hatlarımızda zarar görülmemekle beraber, önlem amaçlı bir gün süreyle üretim durdurulmuştur. 28.12.2021 tarihinden itibaren tesisimizde üretim faaliyeti kaldığı yerden devam edecektir.” denildi.