Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 2021 yılı konferans serilerinin sonuncusu müzik dolu bir etkinlikle son buldu.  

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Birliği (DÜBAT) iş birliğinde düzenlenen “Nihavend Şarkılardan Bir Esinti” başlıklı etkinliğe; Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Ali Kayıkçı, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyeleri, idari personeller ve öğrenciler katıldı. 

Klasik Türk Müziği’nin tadını çıkarttılar

Akademik ve idari personellerden oluşan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi korosu, Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Kaya şefliğinde Klasik Türk Müziği'nin nihavend makamından seçme eserler seslendirdi. Türk müziğinin eşsiz eserlerini dinleme keyfi yaşayan konuklar,  koro ekibine de alkışları ile eşlik etti. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konser, dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Sefanız olsun

Öte yandan kadro ve ekipman eksiklikleri, yanlış tedavi uygulamaları, paralı tedavi gibi durumlar nedeniyle Düzceliler’in şikayetçi olduğu ve şifayı çevre illerde aramak zorunda bırakıldıkları Düzce Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili tepkiler gün geçtikçe artmaya devam etmesine karşın düzenlemeye yönelik hiçbir adım atılmazken, Tıp Fakültesi’nin düzenlediği etkinlik ‘sefanız olsun’ dedirtti.