Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birtakım temaslarda bulunup Düzce İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na başkanlık etmek üzere Düzce’ye geldi. Bakan Özer’in ilk durağı Düzce Valiliği oldu. Özer’i Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, protokol üyeleri ve ilçe milli eğitim müdürleri karşıladı.

‘Öğretmenlerimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamladı

Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Bakan Özer, “Yüz yüze eğitime aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun önerilerine harfiyen uyarak okullarımızı toplumdaki en güvenli olarak koruyarak, çocuklarımızı koruyarak yüz yüze eğitime kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Sıklıkla ifade ettiğimiz gibi bu süreçte bizim en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranı. En az 1 doz aşı olmuş öğretmenlerin oranı bugün itibariyle yüzde 94’e ulaştı. En az 2 doz aşı olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 90. En az 3 doz oranımız ise yüzde 53. Bir de aşı olmayıp bağışıklık kazanan öğretmen oranını dikkate aldığımız zaman aslında eğitim sistemindeki 1.2 milyon öğretmenimizin hemen hemen tamamı en az 2 doz aşısını tamamlamış durumda.” dedi.

‘Bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz’

Yüz yüze eğitimde kararlılık mesajı veren Bakan Özer, “İnşallah kararlı bir şekilde bu dönemi de yüz yüze eğitimde tutarak nihayetlendireceğiz. Ben bu süreçteki fedakârlıklarından öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Hakikaten onlar sadece maskeleriyle ders anlatmadılar, aşı oranlarını yüksek tutarak tüm topluma örneklik teşkil ettiler. Öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz, kendilerine müteşekkiriz. Tüm ailelerimiz ve öğrencilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

‘Sizlere güzel haberleri paylaşacağız’

Düzce eğitiminin masaya yatırılacağı toplantı sonra Düzceliler’e müjdeler vereceğini belirten Bakan Özer, “Bugün Düzce’deyiz. Düzce’deki eğitimin mevcut durumunu, niteliğini nasıl arttırabileceğimizi hep birlikte değerlendireceğiz. Valimiz, milletvekilimiz, belediye başkanımızı il milli eğitim müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürlerimizle Düzce’deki eğitimin genel bir panoramasını çıkaracağız. Daha sonra da ihtiyaç duyulanlara ve eğitimin kalitesini arttırmak için neler yapılabileceğine de karar verip inşallah değerlendirme toplantısının ardından da sizlere güzel haberleri paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

‘Düzce’den eğitimle ilgili her zaman güzel haberler alıyoruz’

Düzce’nin eğitimde iyi bir noktada olduğunu belirterek gösterilen çabaya teşekkür eden Bakan Özer, “Düzce’den eğitimle ilgili her zaman güzel haberler alıyoruz. Ben sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu süreçteki koordinasyonu ve destekleri için. Sayın vekilimizle Ankara’da sürekli beraberiz. Sadece Düzce’de değil Türkiye’nin her tarafındaki ve özellikle kadınların eğitime katılımıyla ilgili tüm projeleri birlikte yürütüyoruz. Kendilerine müteşekkirim. Belediye başkanımıza çok teşekkür ederim. Düzce’de hem okul yapılacak arsaların temininde hem de onların içinin donatımında bizlere çok destek oluyorlar. Bu süreçleri başarıyla yürüten il milli eğitim müdürümüze, ilçe milli eğitim müdürlerimize ve okul müdürlerimize çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.

Toplantı başladı

Ardından Valilik Toplantı Salonu’nda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılacağı Bakan Özer’in başkanlık ettiği Düzce İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı başladı. Düzce’nin eğitimdeki son durumu, ihtiyaç ve talepler görüşüldüğü toplantının ardından yeniden kameralar karşısına geçecek olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aldıkları kararları açıklayacak.  

Bakan Özer, açıklamanın ardından Düzce Belediyesi’ne giderek Başkan Dr. Faruk Özlü’yle bir araya gelecek. Bu ziyaretin ardından AK Parti Düzce İl Başkanlığı’na geçecek olan Bakan Özer ardından Düzce’den ayrılacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN