Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle Düzce’deki ulusal basın temsilcileri ve yerel basın mensupları ile düzenlenen kahvaltı programında, belediyenin toplu taşıma hizmetlerinde alınan radikal kararlara değindi. Düzce Belediyesi’nin toplu ulaşımda kullanılmak üzere Bursa’da yüzde yüz milli sermaye ile üretilen 100 adet otobüs alındığını kaydeden Özlü, Düzce’de toplu ulaşımda köklü değişikliğin olacağı sinyalini verdi. 
 

“Türkiye’de bu işi en iyi yapan kişilerle çalıştık”
Düzce Belediyesi’nin daha iyi toplu taşıma hizmeti verebilmesi için Türkiye’de bu alanda uzman kişilerle çalıştıklarını dile getiren Özlü, “Türkiye’de toplu taşıma sistemini en iyi kimler bilir diye geçen sene göreve başladığımda sordum. Bana birkaç isim söylediler. Bunlarla çalıştık. Yaklaşık 10 ay süren bir optimizasyon çalışması yaptık. Düzce’de günlük kaç kişi toplu taşımada bilet basıyor, önce bunu tespit ettik. Yoğunluk nerelerde oluşuyor, bunları tespit ettik. Hat optimizasyonu yaptık. Toplu taşıma sisteminde mevcut hatları gözden geçirdik. Öncelikle 90 dakika süren hatlarımız vardı. Onları kaldırdık. Artık en uzun hattımız 50 dakikadır.” diye konuştu. 

 

“Düzce’de toplu taşıma sistemi tamamen değişiyor”
Düzce’de toplu taşıma hizmetlerini en üst seviyeye çıkartmak için Belediye bünyesinde “Düzce Ulaşım A.Ş.” adında bir şirket kurduklarını ifade eden Özlü, “Zarardan kurtulmanın nedenlerini aradık. İlk olarak bizim otobüslerimizde yolcu sayıları çok az. Otobüslerimiz büyük. Ya yolcu sayısını arttırmamız gerekiyor ya da otobüsleri küçültmemiz gerekiyordu. Yolcu sayısını arttırmak kolay değil, Düzce’nin mevcut otobüs uzun maksimum 6 metre olmalıdır. Bunu Türkiye’nin farklı yerlerinde yapan İller var. Bir Yönetim kurduk. Adı Düzce Ulaşım A.Ş. Bu şirket ile ulaşımı yöneteceğiz. Bu şirket operasyonel bir şirkettir. Çok fazla kişi çalışmıyor. Maksimum 6-7 kişi çalıştıracağız. Hatlarda bir sıkıntı yaşandığında bu şirket duruma müdahale edecektir. Ama esas yeniliğimiz 114 Düzceliyi esnaf yapacak bir projedir. 114 esnaf Düzce’de otobüs aldı. İlk olarak 100 adet, yıl sonuna doğru 14 adet otobüs ilave edeceğiz. 100 adet otobüs satıldı. Yeni otobüslerimiz üretildi. Dün ben Bursa’daydım. 21 Ağustos günü Düzce’deki toplu taşıma sistemi tamamen değişiyor. Eski otobüslerin hepsini kaldırıyoruz, yerine 21 Ağustos’ta 114 adet otobüs ile yeni bir toplu taşıma sistemi gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.