Düzce Belediyesi eliyle yürütülen toplu taşıma hizmetinin özelleşmesi gündemde... Düzce Belediye Başkanı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü imzası ile yayınlanan Düzce Belediyesi Mali Disiplin Tedbirleri’nde yer alan yeni bir karar daha kamuoyuna yansıdı.

Gelir-gider ve bütçe dengesinin oluşturulması amacıyla kurumun zarar eden birimlerine müdahale eden Başkan Özlü, toplu ulaşım hizmetlerinin işleyişini de yakından inceledi. Hizmetlerde kullanılan otobüslerin 'gelir-gider analizi'nin yapılmasını isteyen Başkan Özlü, ilk gelen raporlara göre; belediyenin toplu taşımada zararda olduğu gerçeği ile karşılaştı.

“Kesin ve kalıcı çözüm için…”

Bunun üzerine başkan yardımcıları, birim müdürleri ve danışmanları bir masa etrafında toplanan Başkan Özlü, konu hakkında yapılan uzun toplantılar sonucunda genelgede de yer alan ‘Kesin ve kalıcı çözüm için özelleştirme dahil bütün alternatifler üzerinde çalışılacaktır' şeklindeki karara ilişkin açıklamada bulundu.

“21 maddelik genelgemizde en ufak detayları bile göz ardı etmedik”

Başkan Özlü, açıklamasında gelir gider dengesinin kamu kurumlarının işleyişi açısından büyük önem taşıdığına belirterek şöyle devam etti: "Göreve geldiğimiz günden itibaren önce Düzce Belediyesi'nin içinde bulunduğu mali durumu analiz etmeye çalıştık. Konuyu uzmanları ile birim müdürlerinin de çalışmalar hakkında verdikleri bilgiler ışığında değerlendirdik. Kamu kurumlarında gelir-gider dengesinin sağlanması hizmetlerin daha sağlıklı şekilde yürütülmesi ve ihtiyaçları karşılaması açısından büyük önem teşkil etmektedir. Bu anlayış çerçevesinde 21 maddelik genelgemizde en ufak detayları bile göz ardı etmedik.”

“Kamu hizmetlerinde mali zarar devletimizin cebinden çıkıyor”

Belediye hizmetlerinin en önemli parçalarından birinin toplu ulaşım hizmeti olduğuna işaret eden Özlü, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Düzce'de de biliyorsunuz kamu ve özel girişimlerin sağladığı ulaşım sistemi var. Bu konuda belediyemiz tarafından yürütülen ulaştırma hizmetlerinde otobüslerin kazanç miktarının kendi maliyetlerini karşılayıp karşılayamadığını inceliyoruz. Belli bir süreç içinde ortaya çıkacak vaziyet raporuna göre bu hizmeti özelleştirme seçeneğimiz de gündemimizde. Kamu hizmetlerinde mali zarar devletimizin cebinden çıkmaktadır. Bu sebeple hizmetleri özelleştirerek hem kalite standartlarını arttırabilir hem de sıkı denetimler sayesinde toplu ulaşım sistemini daha güvenli hale getirebiliriz."


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ