Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi personeli Kimyager Ahmet Yalçın, Chroma Science Kimya Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Yücel Yıldırım, davetli konuklar ile öğrenciler katıldı.

“Hocalarınızdan Daha Fazla Yararlanın”

Törenin açılış konuşmasını yapan Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Kimya Bölümü’nün Türkiye için önemine değinerek, cari açığın kapatılması için katkılar yapılması gerektiğini söyledi. Kimyagerlerin; fabrikalarda hammaddede, nihai ürün üretiminde çalışmalar yapmasının zorunlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uğraş; öğrencilerin, eğitim hayatını sadece üniversitede değil, Ar-Ge merkezlerinde, fabrikalarda kısacası iş hayatının içerisinde geçirmesi tavsiyesinde bulundu. Öğrencilere “Hocalarınızdan daha fazla yararlanın, bilgi almak için yararlanın, araştırmalarına katılın, projelerine dahil olun.” diyen Prof. Dr. Uğraş, yapılan çalışmaları da kayıtlı hale getirerek, özgeçmişe işlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Gönüllü staj yapılmasının ve sivil toplum kuruluşlarında görev almanın da önemini dile getiren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, önlük giyen öğrencilere başarı dileklerinde bulundu. Öğrencilerin önlüklerine sponsor olan Chroma Science Kimya Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Yücel Yıldırım’a ve deneyimlerini aktarmak için programa gelen World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi personeli Kimyager Ahmet Yalçın’a teşekkür eden Prof. Dr. Uğraş, törenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Kimyagerler Derneği’ne Sahip Çıkın”

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra Chroma Science Kimya Teknolojileri Şirketi Genel Müdürü Yücel Yıldırım, bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Kimya Topluluğu’nun kurulmasını olumlu olarak nitelendiren Yıldırım, öğrencilerden Kimyagerler Derneği’ne sahip çıkmalarını istedi.

World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Personeli Kimyager Ahmet Yalçın ise yaptığı konuşmasında, “Başarı; hata yapmayanların değil, vazgeçmeyenlerin hikayesidir.” diyerek, yaşanan zorluklar karşısında çalışmayı elden bırakmamak gerektiğini vurguladı. İş hayatındaki deneyimlerini aktaran Yalçın, öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşması ve yapılan sunumların ardından Düzce Üniversitesi Kimya Topluluğu Başkanı İlayda Nur Yılmaz, başkan yardımcıları Yunus Emre Hatipoğlu ve Furkan Bera Aytaç yeni kurulan Kimya Topluluğu’nu tanıttı.

Tören, öğrencilerin mesleki hayatlarında kullanacakları beyaz önlüklerini giyimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.