Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu yaşanıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır kutlayamadığımız 19 Mayıs, bu yıl tam bir bayram havasında kutlanıyor.

Düzce’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için ilk tören, Anıtpark Meydanında düzenlendi.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Düzce Valisi Cevdet Atay, Atatürk Anıtına Çelenk sunması ile sona erdi.

Anıtpark Meydanında düzenlenen törenin ardından 18 Temmuz Kapalı Spor salonunda bir tören daha yapıldı. Renkli görüntülerin sahne olduğu törene Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, gaziler, kurum müdürleri, sporcular ve Düzceli vatandaşlar katıldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay, törenin yapıldığı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonunda törenlere katılanların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı,  “Bugün ülkemiz ve milletimiz için Gazi Mustafa kemal Atatürk tarafından Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramının 103. Yıl dönümünde hepinizi saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs 1919, “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir lider ile milletin omuz omuza mücadelesinin başlangıcıdır. Bu milleti tarih sayfasından silmeye kimin gücü yetebilir? Anadolu’muzu baştanbaşa işgal edip vatanımızı bizden almak isteyen tüm yabancı güçler, kendilerinden o kadar emindiler ki Türk milletini elbette hesaba katmadılar. Oysa 19 Mayıs 1919 tarihi bir bitiş değil bir başlangıçtı” dedi.

İsa Yazıcının konuşmasının ardından, Düzce Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi gösterileri, jimnastik gösterileri, genç sporcuların güreş, taekwondo ve okçuluk gösteri yapıldı. Gösteriler renkli görüntülere sahne olurken, törene katılanlar gösterileri büyük bir ilgi ile izledi.

Tören, Düzce Belediye Mehteran Konserinin ardından sona erdi.