Düzce’nin kalbi konumundaki Cedidiye Meydan Projesi’nin uygulanması için son hazırlıklar devam ederken, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den önemli bir açıklama geldi.  

Başkan Özlü, yaptığı yazılı açıklamada, Cedidiye Camii’nin siluetine uygun iş yerlerinin, büyük bir meydanın ve caminin minareleriyle dış cephesinin restore edileceği Cedidiye Meydan Projesi’nde yeraltı otoparkının yapımından vazgeçildiğini duyurdu. Yeraltı otoparkı yerine katlı otopark yapılmasını isteyen çevre sakinleri ve vatandaşların sesine kulak verildiğini aktaran Başkan Özlü, teknik incelemeler sonucunda katlı otopark yapılmasının uygun görüldüğünü açıkladı. Özlü, yeraltı otoparkının trafik yükünü de arttıracağı öngörüsünden yola çıkılarak, bölgeye yakın bir noktaya katlı otopark yapılmasına karar verildiğini vurguladı.

“Artık projeye başlıyoruz“

Cedidiye Meydan Projesi’ne kısa süre içinde başlayarak Millet Bahçesi ile Cedidiye Meydanı’nı birleştirerek yaşam alanını tesis edeceklerini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Derme-çatma yapıları kaldırarak cami siluetine uygun, katma değeri yüksek, insanların geldiğinde mutlu olacakları ve şehir kimliğine uygun projemize başlayacağız. Mülk sahipleriyle defalarca toplantı yaptık. Yüzde 90 oranında yapılardaki dükkânlar boşaltıldı. Artık projeye başlıyoruz. Ayrıca camimizin teneke olan minareleri yenilenecek ve dış cephe taşları da temizlenecek. Proje tamamlandığında Düzceliler’i, kentin en gözde, nezih ve tarihiyle uyumlu bir meydanına kavuşturmanın gururunu yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Yeraltı otoparkının şehir içi trafiğini arttıracağını öngördük”

Cedidiye Meydan Projesi’ndeki yeraltı otoparkının şehir içi trafiğini arttıracağını öngördüklerini bildiren Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şunları kaydetti: “Belediyemiz altındaki otopark ile meydan altına otopark yapılmasını düşündük. Ancak hem vatandaşlarımızdan gelen öneriler, hem de yaptığımız teknik çalışmalar sonrasında yeraltı otoparkının şehir içi trafiğini daha da artıracağını öngördük. Bunun yerine meydana yakın bir noktaya katlı otopark yapma kararı aldık. Katlı otopark için yer görüşmelerimize de başladık.”  

Arsa belirleme çalışmaları başladı

Başkan Özlü, katlı otopark için arsa belirleme çalışmalarına başladıklarına dikkat çekerek, “Katlı otopark ile trafik akışını da şehir merkezinden alıp dışa vermiş olacağız. Kısa süre içinde hem Cedidiye Meydan Projemiz hem de katlı otopark çalışmalarımıza başlayacağız. Yeraltı otopark için meclisimizden aldığımız kredi yetkisini katlı otoparkta değerlendireceğiz.” ifadelerinde bulundu.