400 bin nüfusuna karşılık özellikle bazı noktalarda oluşan araç yoğunluğuyla trafiği sürücüleri saç baş yolduran Düzce’de, Kervan Kavşağı’nda sorunlara çözüm olmak bir yana perçinlediği iddaalarının hedefindeki ‘akıllı kavşak’ uygulamaları yayınlaşıyor. Düzce Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Aziz Yıldırım Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerindeki trafik sinyalizasyonları son teknoloji sistemleri ile donatıldığı açıklandı.

YENİ TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

Buna göre kavşaklarda kırmızı ışıkta bekleme sürelerini aza indirmek için yeni teknolojiler kullanılması için çalışma başlatan Düzce Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2 kavşakta asfalt altına monte edilen loop dedektörler sayesinde oluşturulan elektriksel manyetik alandan araç geçişine göre yeşil ışık süresinin belirlenmesini amaçladı.

İlk etapta 2 noktada uygulanan sistem araç yoğunluğuna göre çalışarak yakıt ve zamandan tasarruf sağlanması hedefleniyor. Sürücülerin yanı sıra yayaları da unutmayan ekipler kavşaklara geçiş üstünlüğü butonları da yerleştirmeye başladı. Böylelikle yayalar bastıkları buton ile karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçmesinin sağlanması hedeflendi.

YENİ SİSTEMLERLE TRAFİK RAHATLATILACAK

Düzcelilerin trafik şikâyetlerini en aza indirmek için yeni teknoloji ürünlerini kullanmak için çalışma başlattıklarını ve bunun ilk örneklerini de uygulamaya aldıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Düzce’mizde trafik akışını düzenli ve güvenli bir şekilde sağlanması için sinyalizasyon sistemlerini yeniliyoruz. Kervan Kavşağı ile başlattığımız akıllı sinyalizasyon çalışmalarını loop dedektör adı verilen manyetik alan sistemi ile çalışan uygulama ile devam ediyoruz. Şimdilik iki kavşakta başladık. Ancak daha sonra diğer kavşaklarımızda da yeni sistemleri kullanacağız” diye konuştu.

TRAFİK KONTROL MERKEZİ KURULUYOR

Başkan Özlü, kentte trafik sorununu bitirmek için Ulaşım Master Planı anketlerinin ardından yeni yöntemlerle yol alacaklarını sözlerine eklerken trafikte kamera sistemlerinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Tüm kavşakların tek merkezden kontrol edileceğini söyleyen Başkan Özlü, "Trafik İzleme noktasını kuracağız. Böylelikle özellikle akıllı sinyalizasyon olan kavşaklardaki trafik akışını balıkgözü kamera sistemleri ile 7/24 takip edeceğiz. Opet ve Metek TOKİ kavşaklarımız da kamera sistemleri ile donatılacak. Böylelikle tek bir merkezden tüm kavşaklarımızı kontrol edeceğiz” ifadelerinde bulundu.