Düzce’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Düzce Valiliği’nin yürütücülüğünde birçok etkinlik gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, başkanlığın koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz destanının Türk milletinin güçlü iradesi ve kararlılığının yanı sıra vatan ve millet aşkı ile yazıldığı vurgulanacak.

Düzce’de de yapılacak anma etkinliklerinde 15 Temmuz'da kazanılan demokrasi zaferine, Türkiye demokrasisinin gücüne ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dünya demokrasileri için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilecek.

Söz konusu anma etkinlikleri ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz'da ayrıca Düzce’deki tüm camilerde sela okunacak. Düzce Valiliği tarafından saat ve yer bilgilendirmesi yapılacak olan programa Düzceli vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.