Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesi ile birlikte Düzce'de etkin mücadele için kolları sıvayan çevre ve sağlıktan sorumlu Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, sahada koordineli bir çalışma yürütülmesine öncülük etti.

Mart ayının ilk haftalarından bu yana Düzce'nin dört bir yanında gerçekleştirilen dezenfekte çalışmalarını 7/24 takip eden aynı zamanda beyin cerrahı olan Tuncer, son günlerde Düzce'de virüsü fırsata çevirenleri sosyal medya hesabı üzerinden eleştirdi.

Virüsle mücadelede belli başlı etkili maddeler kullanılmasına karşılık sadece para kazanma dürtüsüyle dezenfekte yapmaya kalkanlar olduğuna işaret eden Tuncer, halkı uyanık olmaya davet etti ve belediyenin görev başında olduğunu vurguladı.

Tuncer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyayı etkisi altına alan, Dünya Sağlık Örgütü Tarafından "pandemi" kabul edilen, Koronavirüs Pandemisi ile mücadelede maalesef bazı şahıs ya da firmalar para kazanma dürtüsüyle insanlık dışı davranışlarda bulunmaktadırlar. Virüs ile mücadeleyi; halı yıkamak, detaylı araç temizliği, sivrisinek veya beyaz kelebek ile mücadeleyle karıştıranlar olabilir. Hayatını; insan hayatı kurtarmaya adamış bir doktor olarak onları Allah'a havale ediyorum. Çalışmak bizim genlerimizde var. Hele konu ekip çalışmasıysa benim mesleğim olan cerrahlığın özünde zaten bu var. Düzce Belediyesinin yapmakta olduğu dezenfeksiyon çalışmalarında da koca bir ekibiz. Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünde görevli Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümü mezunu Haydar Yalçın ve 7 kişiden oluşan bir ekip. Benim içinde bu ekiple beraber hergün sahada olmak, çalışmaları takip etmek anlatılmaz bir mutluluk. Olmaya da devam edeceğim.

Bizimkisi memleket sevdası, bizimkisi Düzce sevdası. Hep birlikte başaracağız"