Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü liderliğinde 2020 yılının eylülünde toplu taşıma sistemi sil baştan yenilenirken belediyenin kasasından tek kuruş çıkmadan ulaşımda yapılan devrim ülke sınırlarını da aşarak yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dikkat çekti.

KKTC heyeti Düzce’ye gelmişti

Geçtiğimiz ekim ayında toplu taşıma sistemini incelemek için Düzce'ye gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyetini Kıbrıs genelinde yaşanan ulaşım sorununa yönelik çözüm için Başkan Özlü’den teknik konulara yönelik bilgi ve destek istedi. Başkan Özlü, örnek olarak gösterilen sistemin detaylarını heyete anlatırken talep edilen noktalarda işbirliği yapılması kararı alındı.

Bakan davet etti, Tuncer yavru vatana gitti

Yürütülen çalışmaların ardından bu kez de Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün görevlendirdiği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Eroğlu Canaltaylı’nın daveti üzerine yavru vatanın yolunu tuttu. Tuncer, sistemin detaylarıyla ilgili Bakan Canaltaylı ve ekibine bilgi verdi.

‘Onur ve gurur verici’

Kıbrıs’taki toplantıda konuşan Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, "Bilgi paylaştıkça güzeldir. Düzce'de sıfırdan başlayarak oluşturduğumuz yeni düzenleme ile vatandaşlarımıza en konforlu ve sürdürülebilir hizmeti veriyoruz. Türkiye'de bir gecede tüm otobüsleri, şöförleri, hatları ve kart sistemini değiştiren tek iliz. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü'nün çözülmesi gereken en büyük sorunlardan biri olarak gördüğü toplu taşıma hizmeti yapılan yeni düzenlemeler ile bugüne geldiğimizde kamu hizmeti olarak olumlu dönüşler almaya devam etmektedir. Kıbrıs'taki çalışmalarda da sizlerle birlikte olmak bizler için onur ve gurur vericidir." dedi.

Kıbrıslı şoför esnafına model anlatıldı

Bakanlık görüşmelerinin ardından yerel esnaf ile bir araya gelerek yapılan çalıştayda; Türkiye'de esnafını koruyan en iyi sistem olarak ifade edilen Düzce modeli Kıbrıslı toplu taşıma yapan esnaf tarafından takdir edildi. Önümüzdeki günlerde Kıbrıs Hükümeti yetkilileri ile tekrar bir araya gelecek olan heyet ulaştırmada yapılacak mevzuat çalışmalarını birlikte oluşturacak. Düzce Belediyesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki işbirliğinin sürecek.

HABER: Mehmet GÜNESEN