Düzce Belediyesi Temmuz ayı ilk meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Mesut Sancaklı başkanlığında düzenlendi. Merkez hizmet binası meclis salonunda düzenlenen toplantıda belediye iktisadi teşebbüsleri olan İNTAŞ A.Ş. ve YEYPAŞ A.Ş.'nin isimlerinin değiştirilirken, Düzce BELTUR Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. adıyla yenir bir şirket kurulması da kararlaştırıldı.

Turizme Can Suyu DÜZCE BELTUR

Öte yandan Düzce'de bir ilk gerçekleştirilerek turizm potansiyeline yönelik önemli bir karara imza atıldı.Gelir kaynaklarının artırılması konusunda yapılan toplantılar sonucunda belediyeye bağlı sosyal tesislerin vatandaşlara hizmet konusunda üst standartlara taşınması ve turizm kaynaklarının değerlendirmesi amacıyla yeni bir şirket kurulmasına karar verildi.

Düzce BELTUR Tur. San. Ve Tic. A.Ş. adıyla resmen faaliyete giren şirketin öncelikli üç görevi olacak. Bunlardan ilki belediyeye ait sosyal tesisleri üstlenerek buradaki hizmet kalitesini artırmak, ikincisi bu sosyal tesislere ulaşımı kolaylaştırmak ve vatandaşları teşvik etmek amacıyla ring seferler düzenlemek olacak. Son ve önemli görevi ise Düzce'yi önce ulusal çapta daha sonra da uluslar arası turizm sektöründe parlayan bir yıldız haline getirmek olacak. Bu amaçla şirket eliyle uluslar arası tur organizasyonlarının rotasına Düzce'nin de eklenmesi için girişimler yapılacak.
Ayrıca şirket Düzce'de turizmi canlandırmak üzere başta belediye sosyal tesisleri olmak üzere il genelindeki yayla, şelale, göl ve kamp alanlarına turistik geziler düzenleyecek.

Yerli ve yabancı turisti hedefleyen çalışmaların yanı sıra Erguvan, Melen Su Park, 15 Temmuz, Aydınpınar, Samandere, ve Kusursuz Kafe sosyal tesislerinin işletmesini üstlenecek. Ayrıca Konuralp için hazırlanacak bölgenin tarihi yapısına uygun işletmelerin sorumluluğu da bu şirkette olacak.

Haber: S. AYAN