Türkiye’nin turizm potansiyelini tüm dünyaya dijital ortamdan sunmak amacıyla ‘goturkey’ projesi hayata geçirildi. Ülkenin kültür, turizm değerlerini tek bir çatı altında sunmayı hedefleyen projeyle ülkede turizm şaha kaldırılması hedefleniyor. Bundan böyle Türkiye hakkında bilgi almak ve seyahatini planlamak isteyen tüm kullanıcılara, ülkenin kültür ve turizm değerlerini tek bir çatı altında sunulacak.

2021 yılında hayata geçirilmesi planlanan iletişim stratejileri çerçevesinde, uluslararası alanda ülkenin her bir köşesinin daha etkin tanıtımını desteklemek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde bir organizasyon yapısı oluşturuldu.

"İller ve Destinasyonlar Tanıtım Çalışması" adı verilen söz konusu organizasyon ile iller arası koordinasyonun üst seviyeye taşınması, illerde turizm adına faaliyet gösteren paydaşlarla işbirliği modelinin geliştirilmesi, her ilin kendini çok daha güçlü bir şekilde tanıtılması amaçlanıyor.  

DÜZCE MÜTHİŞ BİR POTANSİYELE SAHİP

Yeşili ve mavisiyle içerisinde yayla, doğa ve deniz turizmini barındıran Düzce de turizm açısından yüksek bir potansiyel içeriyor. Konuralp Antik Kentii’nde yürütülen kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkartılan tarihi zenginliğiyle Batı Karadeniz bölgesinde tek olma özelliği taşıyan Düzce’nin “goturkey” platformunda yer alacak özelliklerinin belirlenmesi için de çalışmalara başlandı.

İLK TOPLANTI YAPILDI

Bu çerçevede, söz konusu ajansla birlikte yürütülecek olan "İller ve Destinasyonlar Tanıtım Projesi"nde Düzce’nin yer alacağı çerçeveyi belirlemek amacıyla ilk toplantı Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda, Vali Yardımcısı Sayın Süleyman Hürrem Aksoy başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş ile sektör yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

DÜZCE MASAYA YATIRILDI

Toplantıda ülkenin ulusal ve uluslararası dijital tanıtım platformu olan "GoTurkey" üzerinden Düzce’nin tanıtımı, öne çıkarılacak değerlerin belirlenmesi 've yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulunuldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN