TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "TOKİ'den Suriyeliler’e ev. Türklere çıkmayan evler Suriyeliler’e çıktı" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, Sosyal Konut Projesi kapsamında, hak sahibi belirleme kurasının bazı illerde henüz çekilmediğini vurgulandı.

Asılsız haberin yayınlanmasının amacının TOKİ'yi karalamak ve kamuoyunda olumlu algıyı zedelemek olduğuna işaret edilen açıklamada, TOKİ'nin Türk vatandaşı olanlara ve diğer şartları taşıyanlara konut satış yaptığı, bu şartları taşımayanların başvurularının iptal edildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere idaremiz projelerinden konut satışı yapılmamaktadır. Hatay merkez 1100 konut projesi için hak sahibi belirleme kura çekiminin 2 Ocak 2023'te yapılması planlanmaktadır. Sorumlu yayıncılık ilkeleri göz ardı edilerek, hiçbir araştırma yapılmadan ve idaremizden bilgi almaya gerek duyulmadan yapılan haber, TOKİ'nin kamuoyundaki olumlu algısını zedelemeyi amaçlayan, gerçeklerle uyuşmayan bilgilere dayalı, art niyetli girişimdir. Kamuoyunun, bu tür asılsız haberler itibar etmemeleri, önemle duyurulur."

Düzce’de bin 100 konut inşa edilecek

Öte yandan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Düzce'de toplam bin 100 konut inşa edilecek. Proje kapsamında Düzce kent merkezinde yapılacak 320 konut için başvuruda bulunan 14 bin 693, Akçakoca'da 100 konut için bin 315, Cumayeri'nde 100 konut için bin 202, Gölyaka'da 100 konut için 941, Kaynaşlı'da 100 konut için, merkez ilçeye bağlı Boğaziçi beldesinde 100 konut için 860 ve Çilimli'de 50 konut için 294 başvuru arasından kura çekimi 2 Aralık’ta gerçekleştirildi.