Kısa adı TÜRKAV olan Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Düzce Şubesi’nde bayrak değişimi… Geçmişi fikirsel olarak 1985, örgütsel olarak ise 1987 yılına dayanan ülkenin köklü sivil toplum kuruluşlarından olan TÜRKAV’ın Düzce Şube Başkanlığı’na Prof. Dr. Ali Gürsel atandı.   Kamu çalışanlarının ekonomik sıkıntılarını çözmek için ilgili kesimlerle sık sık diyalog halinde olan vakıf, üyeler arasında sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı arttırmak ve kültürel faaliyetleri arttırmak amacıyla sık sık etkinlikler düzenliyor. Ayrıca kamunun ihtiyaç duyduğu sosyal, kültürel ve stratejik konularda araştırmalar, incelemeler yaparak, yapılan bu çalışmaları kamuoyuyla paylaşıyor.

Vakfın internet sitesinde kuruluş süreci ve amaçlar hakkında şu bilgilendirme yer alıyor:

“Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı 1985 yılında başlayan fikirsel tartışmalar ve örgütlenme alt yapısının oluşturulma süresinden geçtikten sonra sendikal hakların telaffuz edilemediği o günün şartlarında en uygun örgütlenme biçimi olan vakıf teşkilatlanması olarak 6 Mart 1989 tarihinde Ankara merkezli olarak kuruldu. Öncelikli olarak kamu çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili sorunlara çözüm arayışı faaliyetlerinin çoğunluğunu teşkil etse de Türkiye Kamu-Sen’in aynı irade tarafından 1992 yılında kurulması sonrası, memur özlük haklarıyla ilgili hususların mücadelesi Kamu-Sen ve bağlı sendikalara devredildi. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin kamu teşkilatlanması olan TÜRKAV, Türk Cihan Hâkimiyeti Mefkûresi yolunda medeniyet inşası amaçlayan kuruluşlardan biri olarak kabul ediliyor. Devletin tüzel şahsiyetini kutsal bilen, devlet teşkilatının liyakatli ve milli şuurlu kadrolarla yönetimini ilke edinmiş, Türk devlet geleneğinin ve kültürünün korunması ve yaşatılmasını amaçlayan, bir vakıf ve sivil toplum kuruluşu olsa da üyeleri tamamında bu şuur ve duruşa sahip TÜRKAV mensupları, Türk Devleti’nin birliğine dirliğine kast eden yapılanmalar ve uzantıları karşısında yekpare duruyor.

“Ay Yıldıza söz verdik”

Lider Teşkilat Doktrin felsefesinden hareketle ve bu ilkeler doğrultusunda “Ay Yıldıza söz verdik” sloganından taviz verilmeyeceği; bu duygu ve düşünceye, yüce ülküye gönül vermiş olan vakfımız ve üyelerinin vatanın bölünmez bütünlüğüne, milletin birlik ve beraberliğine Büyük Türk milletinin menfaatlerinden ve mukaddesatından taviz vermeyen bir memur hareketinin öncüsü olduğu biliniyor.”