Türkiye, temmuz ve ağustos aylarında tarihindeki en büyük felaketlerden ikisinin yaşadı. Muğla ve Antalya illeri başta olmak üzere ülkenin güneyinde günler süren orman yangınları büyük hasara yol açtı. 128 bin hektar alan küle dönerken yüzlerce kişi evsiz kaldı.

Henüz yangınlar kontrol altına alınmadan Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar sel ve heyelan felaketine dönüştü. Kastamonu, Sinop ve Bartın’da 70 kişi yaşamını yitirdi. Halen 47 kişiden haber alınamazken afetin en ağır vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi adeta yok oldu. Bölgede bir yandan arama kurtarma çalışmaları devam ederken tahribatın giderilmesi için de tüm Türkiye seferber oldu.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI

Felaketlerin ardından yaraların sarılabilmesi için destek olmak isteyen vatandaşlar için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldı. ‘Ben De Varım’ sloganıyla başlatılan kampanyaya vatandaşlar SEL ya da YANGIN yazıp 1866’ya kısa mesaj göndererek 10 TL’lik katkı sağlayabiliyor. İsteyenler ise Ziraat, Vakıf ve Halk bankaları için paylaşılan IBAN numaraları üzerinden farklı miktarlarda bağışta bulunabiliyor.

DÜZCE’DEN GİDECEK YARDIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Düzce’de de yangın ve sel felaketlerinden etkilenen bölgelere yapılacak olan yardım kampanyalarının koordinasyonunun sağlanması için Vali Cevdet Atay başkanlığında toplantı düzenlendi.

Toplantıya Vali yardımcıları Süleyman Hurrem Aksoy ile Haluk Çakmak, ilgili kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Sel ve yangın felaketinin ortaya çıkardığı tahribatın boyutunun da değerlendirildiği toplantıda Düzce olarak yapılabilecekler ve yardımların koordinasyonunun nasıl sağlanacağı konuşuldu.