Milli irade, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi evrensel hak ve özgürlükleri milletimizle buluşturan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yılında Düzce Üniversitesi, Cumhuriyet Bayramı’nı bu özel güne yönelik düzenlediği anlamlı etkinliklerle kutladı.

Bu etkinliklerin ilkinde, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı "Türkiye Cumhuriyeti'nin Önemi ve Değeri"  başlıklı online konferans gerçekleştirildi.

Konferansa katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, 97. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin, 2023’te 100. yılını kutlayacak olmanın şimdiden gururunu yaşadıklarını ifade etti.

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimlikleriyle onur duyuyor”

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimlikleriyle onur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Oğuzoğlu, geçmiş yıllara ve köklerine baktığımızda kazanılmış bir kavram olarak Cumhuriyetimizden övünç duyulduğunu sözlerine ekledi. Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan bir devlet olmadığına dikkat çeken Oğuzoğlu, Cumhuriyetimizin yurttaşlarımızın şehit ve gazi olma pahasına ve çetin savaşlar sonrasında kurulduğunu ve parlak bir tarih sayfasından bugünlere gelindiğini sözlerine ekledi.

Türk milleti ve devletinin Mondros Ateşkes Antlaşması ve Sevr Antlaşması ile yok edilmek istendiğini dile getiren Prof. Dr. Oğuzoğlu, bu ağır şartlar içerisinde nereden nereye gelindiğinin, Cumhuriyetin nasıl kurulduğunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öneminin iyi idrak edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin çağdaş, demokratik ve millete dayalı bir devlet olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, en büyük ilk 20 ekonomi arasında yer alan ve bugün birçok sanayi ürünü üreten ülkemizin 96 yıldır önemli bir yol kat ettiğini dillendirerek sözlerini sonlandırdı.

“Geçmişten Geleceğe İzler”

Düzce Üniversitesi’nin Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleştirdiği bir diğer etkinlik ise Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin düzenlediği “Geçmişten Geleceğe İzler” başlıklı sanal sergi oldu.

Hem Cumhuriyet Bayramımızı kutlamak, hem de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi anmak amacıyla düzenlenen sergide; E. Yıldız Doyran, Ferhat Kamil Satıcı, Burhan Yılmaz, Burcu Günay, Suzan Tepe Yılmaz, Mehmet Örs, Evren Selçuk, Hüseyin Baran, Zeynep Gürler, Zehra Seda Boztunalı, Özkan Işık, Özgür Ballı ve Tevfik Altan Doyran’a ait birbirinden değerli eserler yer alıyor.