Devamlı olarak her noktada taban yüzeyi ile sıkı temas sağlayan ve yükleri taban yüzeyine dağıtan bir üstyapı şekli olan Beton Asfalt çalışmaları, bu yıl Düzce’de ilk kez Yığılca İlçesine bağlı bazı köy yollarında uygulandı. Sıcak asfalt ile maliyetleri hemen hemen aynı olan Beton Asfalta verim alınabilirse, Düzce’deki diğer köy yollarında uygulanacak. Beton asfaltın bir diğer özelliği de doğaya uyum sağlaması.

“Ekim ayına kadar beton asfalt çalışmalarımız devam edecek”

Bu yıl Düzce’de ilk kez uygulanan beton asfalt ile ilgili Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, “Beton yol uygulaması ile ilgili AK Parti İl Başkanımız Mustafa Keskin iki milyonluk bir hibe destek getirdi Ankara’dan. Onunla ilgilide Meclis üyelerimiz ilçelerimizle birlikte istişare yaparak ilk defa beton asfalt yaptık, deniyoruz daha doğrusu Düzce’de nasıl olacak? Bize yakın olan Giresun, Rize’ de bu beton asfalt uygulaması çok tuttu. Bölge olarak da bize yakınlar. Bizde bu sene denedik. Bu uygulama doğaya da yakın. Bütüm kullanılmıyor. Bütçe olarak da inşallah bütçemiz geniş olduğunda ona göre yine devam edeceğiz ama beton bitmedi. Beton havalar çok ısındığından dolayı donma süresi çok kısa olduğu için Ekim ayından itibaren tekrar beton asfaltla ilgili çalışmalarımız devam edecek. Asfaltla beton arasında yanılmıyorsam 150 TL lik bir fark var. Verim alınabilirse devam edilebilir, ya da bütüme bağlı kalmayacağımız için çünkü çimentoyu biz ülkemizde üretiyoruz. Ama bütüm dışarıdan geliyor. Bizim şuan süreç içerisinde yapılması gereken ana yollarımız çok kalmadı. Köy içi arar yollarımız kaldı. Bununla ilgili erken ama biz ara yolları parke taşını önümüzdeki süreçte nasıl yapabiliriz veya bize maliyeti ne kadar olur? Beton mu, asfalt mı, parke taşımı onun değerlendirmesini yapacağız. 2022 de inşallah karar vereceğiz. Köylerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Köy yollarında çalışmalarımız yavaş ilerliyor”

Sel bölgesine gönderilen İl Özel İdaresi araç ve personeli nedeniyle köy yollarındaki çalışmaların yavaş ilerlediğini sözlerine ekleyen Günal, son olarak şunları söyledi:

“Yürütülen köy yolu çalışmalarımız devam ediyor. Biraz yavaş ilerliyoruz, bunun nedeni de sel bölgesine kendi araçlarımız var ondan dolayı biraz yavaş gidiyoruz. Asfaltlamayla ilgili Çilimli ve Gümüşova ilçelerimiz kaldı. KÖYDES projesinde KÖYDES’ ten gelen ödeneğin bütçemize aktarılması için yolların yapılıp paranın aktarılması gerekiyor. Öncelik şuan KÖ>YDES ödeneğinden gelen yatırımların bitirilmesi.”

HABER: Savaş ARI