Rusya Ukrayna savaşı resmen başladı. Vladimir Putin'in Donbas'a askeri operasyon talimatının ardından, Rus askeri birlikleri kara ve havadan saldırıya geçti. Askeri birlikler Ukrayna topraklarına girerken, hava hareketleri de Ukrayna'nın stratejik noktalarını bombalıyor. İki taraftan da yüzlerce kayıp verilirken sığınaklara inen halkın korku dolu bekleyişi sürüyor. Hal böyleyken uluslararası toplum Ukrayna’ya yardım için hiçbir somut adıma atmıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı'nda mühendis, uzman, proje müdürlüğü, daire başkanlığı, müsteşar yardımcılığı görevler ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nı yürüten, Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli işlere imza atan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimini değerlendirdi.

‘Kınamaktan ve endişe etmekten başka ne yaparsınız?’

‘Savaşa hayır’ mesajı veren Başkan Özlü, sosyal medya hesabından gündeme dair yaptığı paylaşımda Rusya’yı kınamaktan öteye geçemeyen uluslararası kuruluşları eleştirdi. Başkan Özlü, “Uluslararası kuruluşlar siz ne işe yararsınız? Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Birliği, AGİT vs. “kınamaktan ve endişe etmekten" başka ne yaparsınız? NATO üyesi ülkeler yarınki toplantıda Moskova’daki büyükelçilerinizi geri çekme kararı alabilecek misiniz?” diye sordu.

‘Rusya kadar NATO ve AB’de sorumlu’

Ukrayna’nın bugün yaşadığı durumdan Rusya kadar NATO ve Avrupa Birliği’nin de sorumlu olduğunu belirten Özlü, “Bugün Ukrayna'nın başına gelenlerden Rusya kadar NATO ve AB sorumludur. 2008 de Ukrayna'yı NATO ve AB’ye alsanız ne Kırım işgal edilir ne de bugün Ukrayna savaşı çıkardı. Sizler artık hiçbir işe yaramayan karton kulelersiniz.” cümleleriyle bu kuruluşların işlevini yitirdiğine değindi.

HABER: Mehmet GÜNESEN