Düzce, geçtiğimiz Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece, değim yerindeyse tam bir felaketi yaşadı. 2 gündür aralıklarla devam eden ve Pazartesi günü akşam saatlerinde kuvvetini arttıran sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, köprüler yıkıldı, yollar uçtu, evlerin bodrum katları tamamen sular altında kaldı.

Düzce’de yaşanan sel felaketinden en çok etkilenen köylerin başında ise Beyköy Beldesi’ne bağlı Uğur Köyü geldi. Uğur Suyunun taşması ile sele giden yol nedeniyle, köye ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi.

Elektrik ve suyun bulunmadığı Uğur Köyü’nün bazı mahallelerine ise ulaşım tamamen kapandı. Düzce İl Özel İdaresi ve DSİ, sel felaketinin ortaya çıkardığı tahribatın izlerini silebilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

“Ulaşamadığımız köylüler var”

Mağdur köylüler için gönderilen yardımları vatandaşlara ulaştırmak için arazi aracı ile köye ulaşmaya çalışan Uğur Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Harun Kuşdil, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sorunlarını yanıtladı. Köye bağlı bazı mahallerle tamamen irtibatın kesildiğini söyleyen Kuşdil, “Ulaşamadığımız köylerdeki vatandaşlarımızdan haber alamıyoruz” diyerek durumun vahametine dikkat çekti.

“Bizim ulaşabildiğimiz yerlerde ekmeğe ihtiyaç var”

Ulaşım olmadığı için köyde vatandaşların ekmek ve gıda maddelerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Allah’tan gelen bir felaket. Yollarımız gitti, mağdur oldu köylülerimiz. Ulaşım yok, kendi imkânlarımızla dağdan bayırdan gitmeye çalışıyoruz şu anda. Artık bekliyoruz, nasıl olur, nasıl gider, ilerleyen zamanlarda bakacağız. Önceki gece yolumuz gitti, köyümüzde ulaşılamayan yerler var yine. Yayanda gidilmiyor, çok sıkıntılı yerler var. Şu anda köyümüzde su yok, elektrik yok, ulaşım yok, yiyecek sıkıntısı var. Aldığımız haberlere göre, ekmek bitmiş. Bizim ulaşabildiğimiz yerlerde ekmek sıkıntısı var. Sağ olsunlar bir yerlerden yardım getiriyorlar, biz de o yardımları vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Beyköy AK Parti Belde teşkilatına gıda kolisi göndermişler, ekmek getirmiş bir fabrika ve su tedariki yapıyorlar. Onları da geldikçe götüreceğiz. Şu anda köyümüzde acil ihtiyaç olarak yiyeceğe ihtiyaç var. SDEAŞ elektrik için uğraşıyormuş, oraya bakacağız. Yani yol olmadığı için insanları yiyeceğe ihtiyacı var” dedi.  

“200’den fazla kişiye ulaşamıyoruz”

200’den fazla köylüye ulaşamadıklarını kaydeden Kuşdil, “Köyümüzde ahırlar gitti, ama hayvanları kurtardık. Birkaç tane eski kullanılmayan evde sıkıntı var. Can kaybımız yok çok şükür. Şu anda daha yeni olduğu için, biz de bir şey bilmiyoruz. Sular şu anda azaldı, ne olacak, ne gidecek ona göre bakacağız. Şimdi biz başka köylerden, tarla yollarından köye gidip yardımları ulaştıracağız. Şu anda 200’den fazla kişi var; ulaşılamayan. Bunlara yollar uçtuğu için hiç ulaşamıyoruz” diye konuştu.