Yeni yılla birlikte gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Vatandaşlar ekmek ücretlerine gelmesi muhtemel zammı  beklerken, Düzce Belediyesi otobüs ücretlerine zam yaptı. Öncü Haber ekibi otobüs ücretlerine yapılan 0,75 kuruşluk zammı vatandaşlara sordu. Vatandaşlar, İstanbul’da 30-40 km mesafenin  2,50 TL olduğunu belirterek, Düzce’de en uzak mesafe 20 km olmasına rağmen ücret olarak 3,75 ödemek zorunda kalmalarından dolayı şikayet etti.
 




“Gelen zam çok fazla”
Otobüs biletlerine gelen zammın biraz abartıldığını belirten Hilal Kurt şunları söyledi: “Belediye Otobüs ücretlerine yapılan zammın bence biraz abartılmış. 2,50 TL olsa daha makul bir rakam olurdu. Biletlerin 3,75 TL olması büyük saçmalık. Gelen zam çok fazla bu kadar olmamalıydı iyiydi.”
 




“Biz zamlara alıştık”
Bilet ücretlerinin olması gerekenden çok fazla yapıldığını belirten Mehmet Ali Şahinkaya şöyle konuştu: “Biletler gerçekten çok pahalı bunu 2,50 – 2,75 TL yapabilirlerdi. Biz zamlara alıştık yapacak bir şey yok. Bu zamlar böyle devam eder durmaz yapacak bir şey yok.”
 



“Yapılan zammın çok fazla”
Sürekli olarak Belediye Otobüslerini kullanan Sudi Ayten şunları ifade etti: “ Belediye Otobüs biletlerine yapılan zam çok fazla. Bu kadar da zam yapılmamalıydı. İnsanları biraz anlamak lazım otobüs biletlerinin 2,50 TL’yi geçmemesi lazım.”
 



 
“Fiyat adaletli değil”
Yapılan zammın çok fazla olduğunu belirten Nebahat Özkanca şöyle konuştu: “Düzce Belediyesinin Otobüs bilet ücretlerine yaptığı zam gerçekten çok yüksek. Ben İstanbul da oturuyorum İstanbul’un bir köşesinden diğer köşesine yaklaşık 30-40 km. mesafeye gidiyoruz Belediye Otobüs ücreti 2,50 TL iken, Düzce Belediye Otobüsü ile gidilecek mesafe en fazla 20 km olup da bilet ücreti 3,75 TL birde otobüslerde yoğunluk çok fazla olmasına rağmen bu fiyatlar adaletli değil.”
 


 
“Her yerden gelen zamlar boynumuzu büküyor”
Otobüs biletlerine yapılan zammın çok fazla olduğunu belirten Fahri Yılmaz şunları söyledi: “Ben Belediye Otobüslerine binmiyorum, ama buna rağmen gelen zammın çok fazla olduğu söyleye bilirim. Bu insanlar zaten geçim derdine düşmüş her yerden gelen zamlar zaten boynunu büküyor ekmeğe, suya ve Otobüs Biletlerine zamları bu kadar yükseltmeleri çok yazık.”
 



“Belediye vatandaşları bezdiriyor”
Bu kadar talebin olduğu belediye otobüslerinde zam yapılması saçma olduğu söyleyen İbrahim Akman şöyle konuştu: “Belediye Otobüslerindeki yoğunluğa rağmen zam yapılması pes dedirtecek bir hareket.   Belediye hizmetlerinde tasarrufa gideceğiz diye vatandaşı bu kadar bezdirmesinin hiçbir anlamı yok. İnsanlar güzel şeylere layık güzel şeyler yapılsın yeter zam zam bu kadarı çok fazla artık yeter.
 



“Her şeye zam geliyor”
Öncü Haber ekibine içinde bulunduğu sıkıntıları dile getiren Rabia Demirci şunları kaydetti: “Belediye otobüs ücretlerine yapılan zamlar çok fazla bu kadar olmamalıydı. Düzce’de iş bulup çalışa bileceğimiz ortam yok. Her şeye zam geliyor, gelen zamlar karşısında çocuklarımı okutamaz hale geliyoruz, 25 yaşında oğlum var işsiz iş bulamıyor. Hayat pahalılığından her kez gibi istediğimizi alıp yiyemiyoruz, zor geçiniyoruz. Bu zamlarla daha nereye kadar idare ederiz bilmiyorum. Okula giden çocuğumu doğru dürüst okutamıyorum servis ücreti, yemeyi okul masrafları  içersin de  gerçekten zor durumdayız. Birde Belediye Otobüs ücretlerine gelen zam artık yeter. Derdimiz çok derman bulan yok.
 
 


“Ne yiyip içeceğiz biz”
Yaşlılık maaşıyla geçindiğini belirten Halit Baran ise şunları söyledi: “Belediyesi Otobüslerine, Belediyenin verdiği yaşlı kartıyla yolculuk yapıyorum. Daha önce Belediyelere ihtiyacım olduğunda birkaç kez biniyordum. Ancak yeni uygulamayla bu hakkımızı günde bir sefer hakkımı kullana biliyorum. Ben ayda 632 TL maaş alıyorum hani bunun kirası hani bunun mutfak masrafları ne yiyip içeceğiz biz.”