Mergiç Mahallesi’nde UMKE ekipleri tarafından trafik kazası tatbikatı gerçekleştirildi. Yapılan tatbikatta UMKE ve Sağlık Hizmetleri ekipleri yer aldı. Tatbikat kapsamında, 3 aracın karıştığı trafik kazası sonucunda 5 kişi yaralandı.

Olay yerine gelen polis ekiplerinin ardından, bölgeye UMKE ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

112 Acil sağlık ekipleri tarafından yaralılara il müdahaleleri olay yerinde yapıldı. Araçta sıkışan yaralılar ise UMKE ekipleri tarafından, başarılı bir şekilde çıkartılarak, 112 Acil Servis Ambulansı ile çevre hastanelere gönderildi.

Tatbikatı gerçek sanan vatandaşlar olay yerine toplandı. Kazanın gerçek olmadığını öğrenen vatandaşlar, meraklı gözlerle çalışmaları izledi.

Tatbikat ile ilgili bilgiler veren UMKE Birim Sorumlusu Ahmet İyi, bu kazanın bir tatbikat olduğunu ve yıl içinde değişik tatbikatlarının olacağını belirtti. İyi; Güzel bir tatbikatın sonuna geldik. Tatbikatımızda çoklu bir trafik kazası 3 araçtan oluşan, 4 hatta 5 yaralı 1 yeşil kod, 3 sarı kod, 1 kırmızı triaj kodlu yaralılarımız vardı. UMKE ekibimiz sahaların kahramanları gelip ilk müdahalelerini yaparak hasta ve yaralılarımızı uygun bir şekilde hastanelerimize naklini sağladılar. Yıl içinde yine tatbikatlarımız tüm hızıyla devam edecek. UMKE personelimizi her geçen zaman bütün olacak acil durum ve afetlere hazır bir şekilde milletimize hizmet vermek için sürekli hazır halde tutacağız.

HABER: Melike Otlu