Damak çatlatan lezzetiyle Osmanlı saray mutfağının vazgeçilmezi, Düzce’nin coğrafi işaret ile tescillenmiş 12 ürününden biri olan Konuralp Pirinci’nin üretimini geliştirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Üreticilerle toplantı yapıldı

Bu kapsamda İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çeltik üreticilerine 2021 yılında yapılan ve 2022 yılında yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bakanlığa sunulan proje tekliflerinden ve kentteki çeltik yetiştiriciliğinin genel durumundan bahsedilerek üreticilerle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

66 üreticiye tohum desteği verildi

İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek yaptığı açıklamada geçtiğimiz yıl Çeltik Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ile Merkez ve Çilimli’de toplam 66 üreticiye 38bin 20 kilogram sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldığını belirtti.

Kurutma için il dışına gitmeye son

Çiçek, artık çeltik kurutma işlemlerinin ilimizde yapılabileceğini kaydederek, “Bakanlığımızın katkılarıyla çeltik üretimi alt yapısının geliştirilmesi için çeltik kurutma makinesi ile lazerli tesviye aracının alımı gerçekleştirilmiş olup kurutma makinesi ile hasat sonrası kurutma amacıyla başka illere götürülen çeltikler yerinde kurutulacak, lazerli tesviye aracı ile de çeltik arazilerinin tesviyesi tekniğine uygun yapılacak bu doğrultuda da verim ve kalite artacaktır.’’ dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN