Son dönemde Düzce’de büyük bir kabusa dönüşen Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınındaki vaka sayısı, tam kapanma döneminde alınan tedbirler ile birlikte başlayan düşüş eğilimini sürdürüyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Düzce, Türkiye genelinde hızlı düşüş sergileyen kentler arasında üçüncü sırada yer alırken, Vali Atay bu düşüşün hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

Bu düşüşün kendilerinde büyük bir sevinç yarattığını kaydeden Vali Atay,  Düzce halkına maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

Yaptığı açıklamada, “Bu süreci hep birlikte atlatacağız” diyen Vali Atay, “Burada bütün mesele vatandaşımızın kurallara uymasıyla alakalı, hepimiz takip ediyoruz. Sağ olsunlar Düzceli hemşehrilerimiz kurallara riayet ettiler. Bu düşüşler bizi de çok sevindirdi. Vaka sayılarında yüksek seviyede ilerlerken şimdi hızlı bir şekilde düşüyoruz. Allah Razı olsun hepsinden. Vaka sayılarındaki düşüş hala devam ediyor, ağzımızı kapatırsak, maske takmaya dikkat edersek bu sorunu çözülecektir. Basın bu konuda örnek oldu vatandaşlarımıza hepinize teşekkür ediyorum, Bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI