Eskişehir’den Düzce’ye taşınan her ikisi de engelli Güray ve Gülten Kahvecioğlu çifti, birisi 3 aylık, diğeri ise 20 aylık bebeği ile Cumhuriyet Mahallesi Görgülü sokakta bir eve yerleşti. Hiçbir gelirleri olmaması nedeniyle, iki bebeği ile ortada kalan Kahvecioğlu ailesi, seslerini duyurmak için son çareyi 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattı ile irtibata geçmekte buldu.  

Engelli Gülten Kahvecioğlu Öncü Haber whatsApp ihbar hattına gönderdiği mesajında, “İki bebeğim var, eşim ve ben engelliyiz. Maaş alıyorduk, Eskişehir’den, Düzce’ye taşındık. İl değişiklik için maaşlarımız kesildi. Bebeğimin maması bitmiş durumda, ikisine bez kullanıyorum. Küçük 3 aylık, diğeri ise 20 aylık. Mısır nişastası ve su ile besliyorum. Dolabımız bomboş. Su faturası geldi, kira yaklaşıyor, çok zor durumdayız. Sosyal Yardımlaşma Vakfından cevap bekliyoruz, bir sonuç çıkmadı henüz.  Sadece aşevi yemek getiriyor, Allah razı olsun. Yemek gelirse, doyuyoruz. Lütfen yardımcı olun” dedi.

Öncü Haber’in devreye girmesinin ardından Vakıf ve Müdürlük harekete geçti

Ailenin durumunu Öncü Haber Merkezi'nin, Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bildirmesi üzerine, vakıf yetkilileri ailenin oturduğu eve bir ekip gönderdi. Ekiplerin yaptığı incelemelerde çocuk ve ailenin öncelikli ihtiyaçları belirlendi. Bunun ardından 9 takım çocuk kıyafeti, 3 kazak, 1 adet bebek botu, 6 çift ayakkabı, kuru gıda desteği, 8 paket bez, 15 nemlendirici krem, 15 sabun, 10 paket Islak mendil ve kahvaltılık ürünlerden oluşan yardım paketlerini aileye teslim edildi.

Aileye ayrıca,  düzenli ev temizliği ve günlük sıcak yemek desteği verileceği öğrenildi.

Öte yandan, ailenin emekli maaşı alabilmeleri için dosyanın Eski Şehir SYDV’den Düzce’ye transfer olduğu, şartlı sağlık yardımları, nakit yardımı, yakacak yardımı taleplerinin de Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti gündemine alındığı bildirildi. 

HABER: Savaş ARI