Yurdumuzun güneyinde günlerdir devam eden orman yangınları içimizi yakmaya devam ederken Düzce’de geçtiğimiz günlerde olası afetlere karşı bir dizi tedbir kararı alınmıştı. Düzce Valiliği kararıyla ormanlık alanlara girilmesi yasaklanmış, mesire alanları ve milli parklara girişiler izne başlanmıştı. Her türlü piknik ateşi yakılması, havai fişek ve dilek feneri gibi uygulamalar da ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. Bu kararların ardından Düzce’de tüm kurumlar teyakkuz haline geçti.

Düzce Valisi Cevdet Atay, meydana gelebilecek yangın olaylarına karşı alınan tedbirler hakkında, Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerinden bilgi aldı. Yapılan toplantıda, orman yangınları ile ilgili Düzce’deki istatistikler, personel ve yangınlarda kullanılan araç gereç durumlarının yer aldığı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

VALİ ATAY: HEPİMİZ HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Herkesin hassas ve duyarlı olması gerektiğini belirten Vali Atay, ''Orman yangınlarının büyük bir çoğunluğu insan kaynaklı. Bunların başında da anız yangınları geliyor. Anızla mücadelede başarılı olursak yangınla mücadelede başarılı oluruz. Hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Hem güvenlik kuvvetlerimiz, hem orman teşkilatımız hem de diğer kurumlarımızın hassas olması lazım. Gelecek nesillere daha güzel bir şekilde bu ülkeyi bu toprakları bırakırız. Sağlıklı yaşamın başında, temiz ve yeşil bir doğa bulunmaktadır. Yaşadığımız çevreyi korumak, bozulmadan geleceğe aktarmak, çocuklarımıza sağlıklı bir dünya bırakmanın temel şartıdır. Bundan dolayı ormanlara gerekli önemin verilmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

(ÖNCÜ HABER MERKEZİ / İHA)