Düzce Valisi Cevdet Atay, göreve geldiği günden bu yana koltuğunda oturmak yerine sahada vatandaşlarla buluşarak dert ve sıkıntılarını dinliyor.

Her fırsatta Düzce’nin farklı ilçelerine ziyaretler düzenleyerek halkla iç içe olan ve Düzceliler’in gönlünü fetheden Vali Atay, Ramazan ayında alınan tam kapanma kararının ardından da aile ziyaretlerine devam ediyor. Vali Atay, koronavirüs sürecinde vatandaşları hem kurallara uymak noktasında uyarıyor hem de moral veriyor.

Vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canını veren şehit ailelerine verdiği önemle bilinen Vali Atay, şehit yakınlarını da unutmuyor. Düzceli şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Atay, bu salı ve çarşamba günleri de Düzce’nin farklı bölgelerindeki altı şehit ailesine konuk oldu.

Salı günü 2018’de Hatay’ın Yayladağ ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ertuğrul Tuğra Kavun’un yakınları ziyaret eden Atay ardından 1964 yılında Sakarya Pamukova’da şehadet şerbetini içen Muhsin Demirtaş’ın ailesiyle bir araya geldi.

Çarşambaysa 1997 yılında Mardin’in Midyat ilçesinde şehit olan Jandarma Er Mustafa Kuru’nun Yeşiltepe Mahallesi’ndeki baba ocağına giden Vali Atay, 1998 yılında Bingöl’de şehit düşen İsmail Taşdöğen’in babasını da ziyaret etti.

Vali Atay, 1995 yılında Kocaeli’de görevi esnasında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Jandarma Er Emrullah Enveş'in ailesi ve 2017’de Uşak’ta görevi başındayken geçirdiği kaza sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Bülbül’ün yakınlarıyla da bir araya geldi. 

Atay'ın bir sonraki durağu ise Bitlis Tatvan'da görevi esnasında şehit düşen Jandarma Er Ali Raif Özbek'in ailesini Gümüşova ilçesi Pazarcık köyündeki evi oldu.

Zaman zaman duygu dolu anların da yaşandığı ziyaretlerde Vali Atay ailelere başsağlığı dileklerini iletti. Ziyaretler esnasında ailelerle yakından ilgilenen Vali Cevdet Atay, sorun ve taleplerini dinleyerek devletin bütün imkanlarıyla her zaman aziz şehitlerin emaneti olan ailelerinin yanında olduğunu söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN