5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulü olan ve  ülkemizde her yıl "Kadın Hakları Günü" olarak kutlanan bu tarih dolayısıyla Düzce Valisi Cevdet Atay bir mesaj yayımladı.

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanındığı bu özel günün ülkemiz için bir milat olduğunu vurgulayan Vali Atay, “ Türk Kadını, dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Bu millet Kurtuluş Savaşını kadın erkek omuz omuza kazanmış bir millettir. Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, kadınların toplum hayatına katılmalarının yollarını açmış, demokrasinin ve kalkınmanın ölçüsü olmuştur” ifadelerini kullandı.

Atay, açıklamasına şu cümlelerle devam etti:

“Bugün kadınlarımız, eğitimden spora, sanattan bilime, ekonomiden siyasete kadar pek çok alanda ülkemizin rekabet gücünü arttırmakta ve bizleri gururla temsil etmektedirler. Kadınların olmadığı bir sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez.

Kadınlarımıza eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ile anıyor, geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

HABER: Mehmet GÜNESEN