19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de coşkuyla kutlanacak. Düzce Valisi Cevdet Atay, Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilen 19 Mayıs 1919’un 103. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Düzceliler’e ve gençlere seslendi.

“Umutlarımızı yeşerten bir milat oldu”

Vali Atay, kentte yaşayanlara “Aziz Düzceliler” diye hitap ederek, şu ifadeleri kullandı:

“Varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi; varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten bir milat olmuştur. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna, içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen yeniden şahlanan, tarihi mücadeleler ve zaferlerle dolu olan aziz milletimiz; kadın-erkek, genç-yaşlı demeden destansı bir kurtuluş mücadelesi vererek azim ve kararlılıkla vatan savunması için omuz omuza mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır.”

“Sizden beklentimiz, yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanız”

Mesajının devamında odak noktasına gençleri alan Vali Cevdet Atay, şunları kaydetti:

“Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bugün biz dünün gençleri olarak, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız, bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır. Geleceğin devlet yöneticileri, eğitimcileri, bilim insanları, sporcuları, sanatçıları olarak; bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, al bayrağımızı dalgalandıracağınıza yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Düzceli hemşehrilerimizin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

BAŞKAN ÖZLÜ'DEN GENÇLERE MESAJ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılında kutlama mesajı yayımladı. Özlü mesajında; “19 Mayıs ruhu her bir genç fidanımızda yeniden ve yeniden yeşerecektir” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “1071 yılından bu yana toprakları yurt edinen Türk Milletinin vatan sevgisi ve iman gücüyle kazandığı önemli zaferlerinden biri olan Kurtuluş Savaşının başlangıcı olan 19 Mayıs ruhu, gençlerimize bırakılan değerli miraslardan biridir. Atalarının fedakârlığını, vatan sevgisini özümseyen ve köklerine tutunan gençlerimizin geçmişten aldığı mirası daha da ileriye taşıyacağına olan inancım tamdır. 19 Mayıs ruhu her bir genç fidanımızda yeniden ve yeniden yeşerecektir” diye konuştu.

"GENÇLERE GELİŞMİŞ BİR GELECEK BIRAKMAK İSTİYORUZ"

Gençlere olan inancının tam olduğunu kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü sözlerine şöyle devam etti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız’ diyerek bizlere de yön vermiştir. Bizler de geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize daha iyi bir yaşam daha modern bir ülke ve her alanda gelişmiş bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Özgüvenli, kendini kanıtlamış, başarıya her zaman aç ve vatan sevgisi ile dolu bir gençliğin Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacağından şüphem yoktur.

Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en samimi duygularımla kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

YANMAZ: “19 MAYIS BAĞIMSIZLIK YÜRÜYÜŞÜDÜR”

Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan YANMAZ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yanmaz mesajında    " Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919'un, 103.yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir milletin tekrar doğuşu, özgür  ve müreffeh yarınlara yürüyüşüdür. 19 Mayıs 1919'da tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Sevgili Gençler, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu vatan üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, bu istiklal şuuruyla yetişen sizlere emanet edildi. Birlik ve beraberlik içinde bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin sevgi ve bağlılık, birlikte oluşturacağımız mutlu ve müreffeh geleceğe olan güvenimiz, milletçe bizi birbirimize daha çok kenetleyecektir. Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum" dedi.

Keskin'den 19 Mayıs mesajı

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri andı. Keskin mesajında şunları kaydetti: "Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihi, aziz milletimizin hürriyetinden asla vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, özgür iradesine her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadelemizi fiili olarak başlattığı gündür. 19 Mayıs aynı zamanda, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanış günü ve özgürlüğe, bağımsızlığa doğru atılan ilk adım ve bu aziz milletin yeniden dirilişidir. Dün olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı milli mücadele ruhuyla ve aynı kararlılıkla hareket ediyoruz. Samsun'da yakılan meşale hiçbir zaman sönmeyecek, umudumuz ve aydınlık yarınlarımızın güvencesi sevgili gençlerimizle beraber Büyük ve Güçlü Türkiye ideallerimiz doğrultusunda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartacağız. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyor, başta sevgili gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."