Bugün Türkiye genelinde eş zamanlı yaya geçidi nöbeti tutuldu. Düzce’de İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı toplam 560 personel tarafından 107 yaya geçidinde tutulan nöbetler saat 13:30'da başladı.
Trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yaya nöbeti etkinliğinin Düzce'deki 107 adresinden biri Azmimilli Okulu önündeki yaya geçidi oldu.  

Azmimilli Okulu öğrencilerinin hazır bulunduğu Azmimilli Okulu önündeki yaya geçidi nöbetine, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı da katıldı.
Ellerinde trafik kurallarına uyulması gerektiğini anlatan sloganların yer aldığı pankartlar taşıyan öğrencilerin trafik polislerinin yardımıyla yönettiği trafik akışında durdurulan araçların sürücülerine yayaların geçiş üstünlüğüne karşı duyarlı olması konusunda uyarılarda bulunuldu. 
Etkinlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, şöyle konuştu:
“Bu uygulama ülkemizin tüm noktalarında başladı. Yaya geçitlerinde bundan sonra yayaya öncelik vereceğiz. Bu manada bugün “Yaya Geçidinin Nöbetçisiyiz” adı altında bir etkinlik düzenleniyor. İlimizde 48 ekiple 107 noktada 560’ın üzerindeki emniyet ve jandarma personelimiz nöbet tutuyor. Tabii öğrencilerimizle bizlerle birlikte bu çalışmamızı yapıyoruz. Şoförlerimizden beklentimiz ve uyulmasını istediğimiz husus mutlaka yaya geçitlerinde durmak suretiyle yayalarımıza öncelik versinler. Onlar geçtikten sonra sakin bir şekilde yollarına devam etsinler. Bu olmazsa olmaz bir unsur ve şoförlerimizden bu duyarlılığı bekliyoruz . Bu hassasiyeti bekliyoruz ve uymalarını diliyoruz. Aksi takdirde yaptırımlarla karşı karşıya kalmalarını da kesinlikle istemiyoruz. Bu çocuklarımızın geleceği, vatandaşlarımızın geleceği, yayalarımızın geleceği demek. Çünkü her şoför, her sürücü aynı zamanda bir yaya bildiğimiz gibi. Bu manada bu anlayışı bu yardımseverliği bekliyoruz.”