Düzce’nin salgında verdiği kötü görüntünün ardından İl Pandemi Değerlendirme Toplantısı, Düzce Valisi Cevdet Atay başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Düzce’deki son durum masaya yatırılırken mevcut tedbirlerin yeterliliği ve alınabilecek ek önlemler masaya yatırıldı. Vali Atay, toplantıya katılan kurum ve kuruluş temsilcilerine Düzce’de salgının kontrol altına alınması için verilen üzerlerine düşeni yapmalarını söyledi.

Kritik toplantının ardından kurumlardan kurallara tam uyum çağrıları gelmeye başladı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, son zamanlarda artan COVİD-19 salgını nedeniyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Şahin, önlenemeyen COVİD-19 salgınının yayılımı nedeniyle gündemimizin birinci öncelikli maddesi haline geldiğini belirterek, “Sürecin ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz temennimiz bir an evvel pandeminin bitmesi ülkemizin ve tüm dünyanın en az hasarla bu işten sıyrılması temenni ediyoruz.  COVİD-19 salgını, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de henüz kontrol altına alınamadı.” ifadelerine yer verdi.

Kapalı alanlarda hizmet veren işletmelerde kurallara uyulmamasının vaka sayısını arttırdığını belirten Şahin, “Vaka sayılarının arttığı ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirdiğimiz bugünlerde kuaför, restoran, kahveler, kafeteryalar vb. yerlerde maske, mesafe ve temizlik tedbirlerdeki kullanıma özen gösterilmemesi maalesef vaka sayılarına yansıyor. Eski günlerimize daha erken dönmek istiyorsak bugün tedbirlere daha sıkı uymalıyız. Maalesef ki vaka sayısında en çok artış yaşanan 10 il arasındayız.” uyarısında bulundu.

HES kodu kontrolünde hassasiyet gösterilmesini ve fabrikalarda aşısızlardan PCR testi istenmesi çağrısı yapan Şahin, “Kapalı alanlara girişlerde HES kodu istenilmelidir. Okullarda ve fabrikalarda, aşısızlardan haftada bir ya da iki kez PCR sonuçları istenilmesi gerekmektedir. Hem kendi hem de çalışanlarınızın sağlıklarını korumak, üretime ve hizmete aralıksız devam edebilmek için işyerlerinizde maske ve dezenfektan ürün bulundurmanızı ve aşılama konusunda hassasiyet gösterilmesi önemle rica ederiz.” cümlelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN