Sosyal medyada yayılan bir fotoğraf bugün Düzce gündemine oturdu. Bahçeşehir Bölgesi'nde tedbir amacıyla özel koruyucu kıyafeler giyen sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınan anne ve oğulun ambulansa götürülmesi sırasında çekilen bir fotoğraf, dakikalar içerisinde bir çok hesaptan paylaşıldı ve altına şu not düşüldü: "Düzce'de koronavirüsten 1 ölü var, hastalık 4 kişiye bulaşmış!" 

Ancak hassasiyetin çok önemli olduğu süreçte sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan bu yanlış algının üzerine giden Öncü Haber, halkı tedirdin etmek için ortaya atılan iddiaların ne kadar asılsız olduğunu ortaya çıkardı. 

Yüksek ateş şikayeti olan anne ve oğulun tedbir amacıyla ambulansla hastaneye gitmek istemesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri yönlendirildi. Bahçeşehir Bölgesi'ndeki daireye giden koruyucu kıyafetli sağlık ekiplerini gören bazı duyarsız kişiler, fotoğrafı 'Düzce'de ölü var' diyerek paylaşmaya başladı. Bunun üzerine sadece sağlık görevlilerinin gözüktüğü bu kare yalan yanlış bilgilerle 24 saatte binlerce hesaptan paylaşıldı.

Konu ile ilgili Öncü Haber'e özel bilgilendirmede bulunan Düzce Valiliği, eski adıyla Kalıcı Konutlar Bölgesi'nde iddia edildiği gibi 4 değil aynı aileden iki vatandaşın yüksek ateş şikayetlerine bağlı olarak tedbir amacıyla koruyucu kıyafetler giyen sağlık görevlileri tarafından Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi. Açıklamada tahlillerde covid-19 'a rastlanmayan anne ve oğulun taburcu edildiği bildirilerek, dezenformasyon yapmak isteyenlere fırsat verilmemesi çağrısı yapıldı.