Düzce’de yanlış algı oluşturmak için koronavirüsle ilgili paylaşım yapanlar hakkında adli işlem başlatıldı. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“İlimizde koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan uygulamaları sosyal medya hesapları üzerinden, yanlış anlaşılmalara sebebiyet  verecek şekilde paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. 

Sosyal medyada yer alan konuyla alakalı olmak üzere; ateşi yükselen hasta, sağlık görevlilerince kişisel koruyucu ekipman ile tedbir amaçlı olarak evinden alınmış, Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesinde gerekli tahliller yapılmış ve rahatsızlığının Covid-19 vakası ile ilgisi bulunmadığı anlaşıldığından taburcu edilmiştir.

Sosyal medya hesaplarından dezenformasyon amaçlı paylaşımlarda bulunarak yalan haber yayan şahıs/şahıslar hakkında soruşturma açılmıştır.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilimizde Valiliğimizin koordinesinde kamu kurum ve kuruluşları sistemli ve organize bir şekilde gerekli tüm önlemleri almaktadırlar. Vatandaşlarımızın, resmi açıklamalar  haricinde yapılan dezenformasyon amaçlı bilgi ve paylaşımlara itibar etmemesi önem arz etmektedir.“