Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak kahraman şehitlerin geride bıraktıkları en büyük emanetleri olan ailelerine yönelik Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim töreni düzenlendi.

Şehit Uzman Çavuş Özgür Işık’ın ailesine Devlet Övünç Madalyası

Düzce’de de Vali Cevdet Atay, 2 yıl önce Van’da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık’ın babası Arslan Işık ve annesi Raziye Işık’ı Valilik makamında ağırladı.

Düzenlenen törende, 4 Şubat 2020’de Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalanları kurtarma çalışmalarına katılırken 28 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Işık’ın ailesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına Vali Atay, ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ tevcih etti.

Duygu dolu anlar yaşandı

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Naci Akkaş ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan da katıldığı törende duygu dolu anlar yaşanırken Vali Atay, Işık çiftine “Sizler bize şehidimizin emanetisiniz. Bu emanete sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur. Devlet tüm imkânlarıyla sizlerin yanındadır.” dedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN