Düzce Belediyesi, Atatürk Bulvarı ve İstanbul Caddesi’ndeki aydınlatma direklerini fazla mali yük getirmesi nedeniyle kaldırma kararı aldığını duyurdu. Eski Başkan Mehmet Keleş döneminde projelendirilen ve henüz üç yıl önce yapılan aydınlatmaların yerine yeni bir düzenleme çalışması yapılacağı ve mevcut led lambaların ihtiyaç duyulan noktalarda değerlendirileceği bildirildi.

Öncü Haber ekibi olarak bu konuda Düzceliler’in nabzını tutmak için mikrofon uzattık ve düşüncelerini aldık. Eski Başkan Mehmet Keleş’in heykeller ve İstanbul Caddesi Yayalaştırma Projesi’nden sonra dekoratif aydınlatma uygulamasının da tarih olması konusundaki görüşlerini ileten Düzceliler’in bir kısmı Keleş’in Düzce’yi güzelleştirdiğini savunurken, bir kısmı ise aydınlatmaların fuzuli bir masraf olduğunu ve kaldırılmasının doğru bir karar olduğunu savundu. İşte o yorumlar…

“KELEŞ DÜZCE’Yİ GÜZELLEŞTİRDİ, KALDIRILMASIN”

“Ben kaldırılmasını istemem. Çünkü öyle çok güzeldi. Sayın Mehmet Keleş’in tek amacı Düzce’yi güzelleştirmekti. Kendisi de zaten sağ olsun zamanında Düzce’yi güzelleştirdi. Bence kaldırılmasın.”

“GAYET İYİ GÖZÜKÜYOR”

“Kaldırılmasını düşünmüyorum. Çünkü bu tarz şeylerin çevreye bir zararı yok. Çevreye zarar vermediği için neden kaldırılıyor. Maliyete gelene kadar birçok şey var. Bu ışıklandırmalar, heykeller bunların kaldırılması maliyeti çok etkilemez. Gereksiz birçok şey var bence onlar kaldırılmalıdır.  Görünüm olarak gayet iyi gözüküyor. Kaldırılmamasından yanayım.”

“ÖNCE DÜZCE’NİN YOLLARINA BAKSINLAR”

“Bir iş adamına para kazandırdılar. Başka da bir şey değil. Önce bu Düzce’nin yollarına bir baksınlar. Yollar hep köstebek yuvası gibi olmuş. Yollar çok kötü olduğu için arabamızın altı vuruyor ve arabalarımız hasar alıyor. Allah rızası için yolların yapılmasını istiyorum. Önce asıl sorunlar halledilsin ondan sonra böyle küçük detaylar halledilir. “

“GEREK YOK, KALDIRILSIN”

“Kaldırılması çok doğru bir karar. Çünkü fuzuli masraf olduğunu düşünüyorum. Gerek yok bu tarz şeylere. Görüntü için bu kadar maliyetin çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu tarz süslemelerin maliyetini yine vatandaş ödüyor. O kadar vergi veriyoruz, bunlar bizden kesiliyor. Sonuç olarak Belediye’nin aldığı bu karar bence çok doğru bir karardır.”

“BİR BAŞKAN YAPIYOR, BİR BAŞKAN SÖKÜYOR”

“Düzce’ye yapılan bu tarz işlerin bence hiçbir önemi yok. Çünkü bir Başkan geliyor ve icraat yapıyor. Yeni gelen söküyor. Sistem sürekli bu şekilde işliyor. Bu millete zarar. Yani yapılan işlerin kalıcı olmak gerekir. Ama Düzce’de kalıcı olarak hiçbir şey yapılmıyor. Ben yıllardır buradayım, bir başkan geliyor bir şey yapıyor fakat diğeri gelip kaldırıyor. Bu paralar halkın cebinden çıkıyor. Millete zarar başka da bir şey değil.”

“PAVYON SÜSLEMESİ GİBİ GÖZÜKÜYOR”

“Ben kaldırılmasını çok doğru buluyorum. Tamam aydınlatma çok güzel ama affedersiniz pavyon süslemesi gibi gözüküyor. Yani ben bu süslemelerden pek hoşlanmadım. Aslında kaldırılmasını mantıklı buluyorum. Ben maliyetten ziyade daha güzel, daha şehir için bir aydınlatma yapılması taraftarıyım. Yani aydınlatma şart. Bence sökülüp atılmaması gerekiyor. Bunun yerine daha zarif ve güzel bir aydınlatma sistemi yapılabilir.”