Düzce’de otopark krizi büyüyor. Kaldırımlardan sonra şehrin göbeğindeki caminin avlusu da duyarsız sürücüler tarafından otoparka döndürüldü.

Özellikle katlı otoparkın ihale feshi nedeniyle geçici olarak kapanması sonrası şehir merkezindeki çok sayıda otoparkçının ücretlerine fahiş oranda zam yapması kaldırım parklanmalarını katladı.

5 TL giriş ücreti olan katlı otoparkın kapalı olduğu günleri fırsata çevirerek otopark ücretlerini 10 TL’ye yükselten açık otopark sahiplerine tepki artarken, bu durum şehir içi trafiğini ve kaldırımlara park etme yüzünden yayaları da olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Yüksek fiyattaki otopark ücretini ödemek istemeyen araç sahipleri, kaldırım ve yol kenarlarına araçlarını park ederek, yaya güvenliğini tehlikeye atıyor.

Son olarak şehrin tam merkez noktası olan Büyük Cami avlusu da park yerine çevrildi.

Düzce Belediyesi’nin İstanbul Caddesi boyunca kademe kademe uyguladığı Kent Estetiği Projesi nedeniyle oluşan karmaşadan faydalanan bazı sorumsuzlar, araçlarını caminin avlusuna sıra sıra dizmeye çekinmedi.

Bu duruma emniyet ve zabıtanın neden göz yumduğu ise merak konusu oldu. Günlerdir araçlarını cami avlusuna bırakan sürücülere ceza kesilmemesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkili mercileri göreve davet etti.