Tüm dünyada küresel çapta kriz yaratan Covid – 19 salgını tehlikesi devam ediyor. Türkiye’de vaka ve salgına bağlı ölümlerin sayısı gün geçtikçe azalması üzerine, normalleşme süreci başlamıştı. Normalleşme sürecinde alınan kararlarla bazı kısıtlamalar kaldırılmış ve kapanan işyerleri yeniden açılmıştı.

Bu nedenle salgın nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamayan vatandaşlar, uzun bir aranın ardından dışarıya çıkarak güzel havanın tadını çıkartıyor. Öncü Haber ekibi, Düzceli vatandaşlara koronavirüs salgınına karşı ne tür önlemler aldıklarını sordu. Vatandaşlar, salgın tehlikesinin henüz geçmediğini bu nedenle tedbir almaya devam ettiklerini söyledi.

“Böyle giderse salgın bitmez”

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş, salgın tehlikesinin devam ettiğini söyleyerek, “Herkes dışarıda. İşi olan da, olmayan da sokakta geziyor. Biz uzun bir süre evde kaldık. Bugün işlerim olduğu için dışarıya çıktı. Hem evimde, hem de dışarıya çıkarken gerekli önlemleri alıyoruz. Sokağa çıkarken, maske ve eldivensiz kesinlikle dışarıya çıkmıyoruz. Halkımız salgına karşı çok duyarsız. Sokakta maskesiz dolaşanlar var. Böyle giderse bu salgın bitmez.” dedi.

“Salgına karşı yanımda sürekli kolonya bulunduruyorum”

Salgın nedeniyle uzun bir sürenin ardından ilk kez sokağa çıktığını ifade eden bir başka vatandaş, “Bugün işlerim olduğu için dışarıya çıkmak zorunda kaldım. Yetkililerin aldığı tüm kurallara uyuyoruz. Maskesiz sokağa çıkmıyorum. Yanımda da sürekli kolonya bulunduruyorum.” diye konuştu.

“Gençlerimiz çok duyarsız”

Koronavirüs salgınına özellikle gençlerin pek aldırış etmediğini ifade eden bir başka vatandaş, “Gençlerimizde salgına karşı bir aldırışsız var. Bu nedenle özellikle gençlerimizi uyarmak istiyorum. Kesinlikle alınan tüm önlemlere uymaları gerekiyor. Ben işim olmadıkça evden çıkmıyorum. Ama güneşli havalarda gençlerimiz hep dışarıda. Kendilerini düşünmüyorlarsa, sevdiklerini düşünsünler.” şeklinde konuştu.

“Herkesin kurallara uyması gerekiyor”

Hükümetin koronavirüs salgınına karşı aldığı tüm önlemlere herkesin uyması gerektiğini kaydeden bir başka vatandaş, “Eğer kimse kurallara uymazsa, bu salgın devam eder. Hükümetimiz insanların sağlığı için bu önlemleri alıyor. Bu önlemlere herkesin uyması gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 

“Hem evimizde, hem dışarıda gerekli önlemleri alıyoruz”

Salgın tehlikesinin devam ettiğini söyleyen bir başka vatandaş ise, “Biz hem evimizde, hem de dışarıda gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu salgın bitene kadar da tedbiri elden bırakmayacağız. Bu konu hem bizim, hem de sevdiklerimizin sağlığı için çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

“Hükümete teşekkür ediyorum”

Koronaviürsle mücadelede Türkiye’nin aldığı önlem ve kuralların tüm dünyaya örnek olduğunu ifade eden bir başka vatandaş ise, “Devletimiz koronavirüs ile mücadelede çok önemli kararlar alarak, bu salgının daha fazla yayılmasını önledi. Hükümetin aldığı tüm önlemler tüm Dünyaya örnek oldu. Bu nedenle hükümete teşekkür ediyorum.” dedi.