Kalıcı Konutlar’da (Bahçeşehir) Pazar günleri çöplerin toplanmamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Düzce Belediyesi Beyaz Masa birimine konu ile ilgili şikâyette bulunan vatandaşlar, “Pazar günleri Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çalışmıyor. Pazar günleri temizlik yapmıyoruz” cevabı aldılar.

Eski Güreş Sahası çevresinde bulunan çöpler nedeniyle evlerinden dışarıya çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar, çevre kirliliğini cep telefonu ile görüntüleyerek 0 542 767 18 81 No’lu Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına gönderdiler.

Konu ile ilgili bugün Düzce Belediyesi Beyaz Masa Birimi ile irtibata geçtiklerini ve çöplerin toplanması konusunda şikâyetlerini ilettiklerini söyleyen bir vatandaş,  “Belediyeyi aradık, Pazar günleri işçilerin izinli olduğunu söylediler. Pazar günleri temizlik yapamıyoruz.  İşçilerimiz evlerinde dinleniyor.  Çöpler nedeniyle ailecek kimse parka çıkamıyor, spor yapamıyor, yürüyüş yapamıyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar parkların hafta sonu yoğun olduğunu belirterek, belediye yetkililerinden bazı işçilerin hafta sonu çalışması talebinde bulunduklarını aktardı. Belediyenin bu talep karşısında her hangi bir geri dönüş yapmadığı belirtildi.

Düzce Belediyesinden Açıklama...

"Söz Konusu Bölgede Gerekli Temizlik Çalışması Yapıldı"

Konu ile ilgili Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise, söz konusu bölgede bugün temizlik çalışmasının yapıldığı ifade edildi. Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün Pazar günleri de çalıştığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bahse konu yer için saat 11:54 te şikayet Beyaz Masa uygulaması ile sisteme düşmüş olup yemek molasindan sonra gerekli temizlik çalışması yapılmıştır. Pazar günü çalışmama gibi bir durum ekiplerimiz için söz konusu değildir."