MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kültür Merkezi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninin ardından basın mensuplarına gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, merkeze 8 km uzaklıktaki 5 bin 600 nüfuslu Beyköy’ün beldeden ilçe statüsüne geçmesi için MHP grubu olarak mecliste attıkları adım ve Gölyaka TEM Gişeleri mevkiindeki iptal edilen kavşakla ilgili önemli söylemler sarf etti.



İlk olarak kendisinin öncülüğünde TBMM Başkanlığı’na sunulan Beyköy’ün ilçe olmasına ilişkin kanun teklifi hakkında konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bu tasarının onaylanması durumunda Düzce’ye de faydalı olacağını belirtti.



“İlçe olursa Düzce’ye de faydası olur”

Vekil Yılmaz, şöyle konuştu:

“Beyköy ile ilgili geçmiş dönemde bir çalışmamız vardı, yeni dönemde yasa tasarısını teknik olarak sunduk. Beyköy ilçe olmayı hak eden bir bölgede. Gerek konumuyla gerek nüfusuyla gayet uygun. Aynı zamanda hem iş bakımından hem işçi bakımından oldukça kalabalık olan bir bölge. İlçe olursa hem Düzce yararlanır hem de Beyköy’e faydası olur diye düşünüyoruz.”

Gölyaka’da 15 aylık çalışmanın ardından hizmete giren Gölyaka Gişeleri mevkiindeki kavşağın iptal edilmesi nedeniyle fazladan 3-4 kilometre mesafe gidip Çilimli Sapağı’ndan dönmek zorunda kalan Gölyaka halkının şikayetlerinin haberlere konu olduğu gibi kendilerine de ulaştığını aktaran Yılmaz, bu sıkıntıyı aşmak için konunun takipçisi olduklarını vurguladı.



“Kim yaptıysa sorgulanmalı”


MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Gölyaka halkının tekrar hizmete girmesini istediği kavşak hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“O bölge ile ilgili görüşmek üzere geçen gün Karayolları Bölge Müdürünü aradık ama kendisine ulaşamadık. Sanırım tatilde şuanda. O bölgede sıkıntı çıkacağı belliydi zaten biz birkaç kez ziyarette etmiştik yapım aşamasında. Plansız programsız yapılan bir proje orası. Düzelecektir diye düşünüyorum. Biliyorsunuz Çetin İnşaat aldı orayı. Oradaki durum vahim şuanda Gölyaka’ya gitmek isteyenler Çilimli Sapağı’ndan dönmek zorunda kalıyorlar. Bu da keyifsiz bir şey. Bu haliyle, bir dünya para harcanarak yapılan bu projeyi kim yaptıysa bence sorgulanmalı.”


Haber: H. DURNA
Görüntü: C.A. KUŞ