1.5 yılın ardından okul sıraları ile buluşan öğrencilerin sevinci bazı okullarda baş gösteren sıkıntılar yüzünden yarım kaldı.

Özellikle okulların yüz yüze eğitime kapalı kaldığı süre ve yaz tatili göz önüne alındığında aylardır eksikliklerin giderilmesi için zamanı olan okul yönetimleri, çalışmaları son günlere sarkıtınca olan öğrenci ve velilere oldu.

Düzce merkezde bulunan Metek TOKİ konutlarındaki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu da yeni döneme sancılı başladı. Servis araçlarının sorunsuz park etmesi amacıyla okulun arka kısmındaki arazinin otoparka çevrilmesi için başlatılan çalışmaların yarım bırakılması, tepkiye neden oldu.

Tamamlanmayan otopark yüzünden yağmurun da etkisiyle çamurla kaplanan toprak yolda yürümekte zorlanan öğrenci ve veliler, bu duruma isyan etti.

Arka giriş kapısı neden kilitli?

Okulun arka girişinde başlatılan çalışmaların ayladır bitirilmemesini eleştiren tepkili veliler, hem servisten inen hem de ikametleri nedeniyle arka taraftan okula girmesi gereken yüzlerce öğrenci varken giriş kapısının neden kapalı tutulduğunu da sorguladı. Ayrıca okul yönetimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında CİMER’e şikayette bulunduklarını vurguladı.

“CİMER’e şikayette bulunduk”

Konu ile ilgili şikayetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp İhbar Hattı’na gönderen veliler, “İlk okulun arka girişinde, okul servisleri için yapılan alan, bir buçuk metre derinliğinde kazılmış. Öğrencilerin geçmesi için patika yol kazılmış ve okulun kapısının kilitli olması nedeniyle öğrenciler okula girebilmek için, duvardan atlamak zorunda kaldı. Konu ile ilgili CİMER’e şikayette bulunduk. Okulda öğrenim gören bine yakın öğrenci mağdur olurken, velilere okul yönetiminden de bir açıklama yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklar demir kapı üzerinden atlayıp okula girmek zorunda kaldı”

Aynı sorun hakkında şikayette bulunan bir diğer veli ise “Merhaba benim 2 çocuğum var. Biri Metek TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’na diğeri yanındaki anasınıfına gidiyor. Koskoca yaz geçmiş olmasına rağmen okul açılma zamanı yol çalışmasına başlanmış. Okulun girişi araçlardan dolayı çok kalabalık ve çocuklara araba çarpma riski çok fazla geçtiğimiz sene yaşanmıştı. Arka girişten girmek istediğinde kapıyı kapatıp ön girişi kullanmamız söylendi. Ve çocuklar demir kapı üzerinden atlayıp okula girmek zorunda kaldı. Yol çalışmasının olduğu yerde 2 insan yan yana zor geçiyor. Ve yandaki otlardaki dikenler çocukların bacaklarına batarak okula gitti.”

Öte yandan öğrencilerin duvardan atlayarak okula girdiği anların fotoğrafını paylaşan veliler, olası bir kaza yaşanmadan kapıdaki kilidin kaldırılması gerektiğine dikkat çekti.

HABER: Savaş ARI