Düzce merkeze bağlı Gölormanı Köyü’nde vatandaşların iddialarına göre köyde bulunan 4 hoca, muska yazımı ve okuma gibi işlemler yapıyorlar iddiası jandarmayı harekete geçirdi.  4 hocadan birinin hali hazırda cami imamlığı yaptığını söyleyen köy sakinleri, diğer üç hocanın köylülerden olduğunu ve birinin eski cami imamı olduğunu söyledi.

Birkaç aydır köyde araştırmalarını yürüten Öncü Haber ekibi olarak, köylü halkın hocalardan genel olarak memnun olduğunu sonucuna ulaştı. Düne kadar köyde herhangi bir sorunun yaşanmadığı tespit edilirken, dün Jandarma’ya yapılan ihbar üzerine Öncü Haber ekipleri olarak harekete geçtik.

Yapılan ihbarda, iddiaya göre ihbarı yapan vatandaş, 4 hocadan birini şantaj ve dolandırıcılıkla suçladı. Yine iddiaya göre korkan ve çekinen vatandaş kimliğinin belli olmaması için şikayetçi olmadı. Bunun üzerine Jandarma ekipleri, hoca hakkında bir işlem yapamadı.



Gölormanı Köyü, Düzce’nin en büyük köylerinden biri olmasının yanı sıra birçok etnik kökenden vatandaşı barındırıyor. Gerek kolluk kuvvetlerine gerekse de Öncü Haber Merkezi’ne gelen şikayetler, köyde yaşayan vatandaşların bir huzursuzluk ortamında olduğunu gözler önüne seriyor.

Edinilen bilgiye göre Gölormanı köyünde muska konusunda adeta borsa oluştu. Hocalar arsındaki rekabet te zaman zaman şikâyetlerle sonuçlanıyor. İşleri kesat giden hocanın çevresi diğerini şikayet ederek rekabeti kızıştırıyor.


Öte yandan Köy muhtarlığı ise bu konuda sessiz kalarak dolaylı şekilde hocalara destek veriyor.

Özellikle köy meydanında her gün otobüs ve özel araçlarla şifa bulmaya gelen vatandaşlar ciddi kalabalıklar oluşturuyorlar.

Hocaların varlığından memnun olunan köyde, şantaj ve dolandırıcılık iddiaları huzursuz bir havaya neden olurken vatandaşlar, dört hocanın kendi aralarında bir çekişmeye içerisinde olduklarını iddia ediyor. Bu hocaların, müşterilerini kaptırmamak için birbirlerini şikayet eden köylüler, olayın iç yüzünün aydınlatılmasını bekliyor.