Düzce’de pazartesi sabahı itibariyle şiddetini arttıran rüzgârın bugün de devam etmesi beklenirken bu sebeple okullarda yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verilmişti. Öte yandan Düzce’de beklenen yağmur da dün akşam saatlerinde başlayan yağmur da gece boyunca devam etti. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Düzce’de en çok ağış alan bölge Cumayeri ilçesi oldu. Cumayeri’nde metrekareye 26 kilogram yağış düştü. Yığılca’da ise her bir metrekare toprakla 24.5 kilogram yağış buluştu.

Akçakoca’da 23.7, Gölyaka’da 22.5, Çilimli’de 22.1 kilogram yağış görüldü. Düzce Merkez’de metrekareye düşen yağış 16 kilogram olurken Kaynaşlı’da 11.6,  Gümüşova’da 3.1, kilogram yağmur suyu düştü.

Öte yandan Düzce’de bugün gün içinde aralıklarla kuvvetli sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor. Zaman zaman fırtınaya dönme ihtimali bulunan ve gece saatlerine kadar etkisini sürdürecek olan lodosa karşı da dikkatli olmak gerekiyor.  Aralık ayına da yağmurlu bir havayla girecek olan Düzce’de sıcaklıklar da yarından itibaren hissedilir derecede azalacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN